Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
26.09.2024 21:18:58
Deli članek:

Jeseničani na domači premieri naleteli na trd hrvaški oreh, Sisak iz Podmežakle z ...

Domen Jančič

Sij Acroni Jesenice so v soboto v novo sezono lige AHL krenile v gosteh.

Sij Acroni Jesenice – Sisak 3:2 (1:1, 1:0, 0:1; 1:0) – podaljšek
Jesenice – Dvorana Podmežakla. 350 gledalcev. Glavna sodnika: Bajt in Bulovec. Linijska sodnika: Arlič in Markizeti (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Slivnik (Šturm, Koblar, 11., PP1), 1:1 Dobrić (Puzić, 20.), 2:1 Valtola (Koblar, Čimžar, 28.), 2:2 Čanić (B. Idžan, Mikkola, 49., PP1), 3:2 Valtola (Čimžar, Urukalo, 65.).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 8, Sisak 6.

Jesenice: Us, Glavič; Lyons, Šlibar, Sillanpää, Bohinc, Pečnik; Urukalo, Brus, Svetina, Lesničar, Šturm; Selan, Prostor, Koblar, Čimžar, Valtola; Dolinar, Dobravec, Jenko, Špari Leben, Slivnik. Glavni trener: Niko Eronen.

V Dornbirnu so rdeče-beli prišli tudi do prve zmage, po kazenskih strelih so premagali Bregenzerwald, nocoj pa je za železarje sledila še domača premiera v ligi AHL, na kateri so gostili novinca, hrvaški Sisak.

Sisak je do lani igral v ligi IHL, spomladi pa dobil zeleno luč, da se pridruži boljši konkurenci. Sisak, ki postaja središče hrvaškega hokeja, je prejšnji konec tedna igral v celinskem pokalu in se prebil v naslednji krog, v katerem se bo čez mesec dni v italijanskem Collalbu srečal tudi z Jeseničani.

Hrvati so se ob debiju v novi ligi izkazali za pričakovano trd oreh. Železarji so bili za odtenek boljši, a tudi vitezi so večkrat pokazali ambicije, vratar Žan Us je moral večkrat pokazati svoje znanje.

Ta teden v ligi AHL
V torek: Salzburg 2 – Vipiteno 2:3 (podaljšek)
V četrtek: Sij Acroni Jesenice – Sisak 3:2 (podaljšek), Salzburg 2 – Kitzbühel 1:8, Renon – Zell am See 3:1, Unterland – Merano 3:4 (podaljšek), Val Gardena – Cortina 1:5
V soboto: Sij Acroni Jesenice – Bregenzerwald (18.00), Celje – Salzburg 2 (18.00), Renon – Unterland, Sisak – Val Gardena, Kitzbühel – Zell am See, Merano – Vipiteno
V nedeljo: Celje – Bregenzerwald (18.00)

Četa Nika Eronena je dvakrat povedla: prvi je zadel novinec Luc Slivnik, drugi pa Finec Olli Valtola. Sredi tretje tretjine so Gorenjci še vodili z golom razlike, nato pa je Sisak v izkoristil še drugi power play in izenačil.

Do konca rednega dela se je srečanje zelo razživelo, obe ekipi sta imeli priložnosti, da bi tekmo dobili še po rednem delu, a se to ni zgodilo. Železarji so nato led vseeno zapustili veseli, Valtola je v zadnji minuti podaljška dobil dovolj prostora in časa, da je dosegel svoj drugi in zmagoviti zadetek.

Sisak je tako iz Podmežakle odšel s točko, prvo za hrvaškega predstavnika v alpski ligi.

Drugi slovenski predstavnik, Celje, je bil prost. Je pa pred rumeno-modrimi naporen vikend, saj bodo igrali tako v soboto kot v nedeljo. Najprej bodo gostili drugo ekipo Salzburga, v nedeljo pa v Celje prihaja še Bregenzerwald, ki se bo večer prej ustavil še v Podmežakli.