Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
26.09.2024 12:33:53
Deli članek:

Jeseničani nocoj prvič doma, v Podmežaklo prihaja novinec

FB Jesenice

Sij Acroni Jesenice nocoj čaka prva domača tekma v ligi AHL.

Prejšnji teden so Sij Acroni Jesenice v novo sezono lige AHL krenile v gosteh. V Dornbirnu so železarji prišli tudi do prve zmage, ko so po kazenskih strelih premagali Bregenzerwald.

Nocoj bo slovenski podprvak v alpski ligi dočakal še domačo premiero, na kateri bodo gostili novinca, hrvaški Sisak.

Ta teden v ligi AHL
V torek: Salzburg 2 – Vipiteno 2:3 (podaljšek)
V četrtek: Sij Acroni Jesenice – Sisak (19.00), Salzburg 2 – Kitzbühel, Renon – Zell am See, Unterland – Merano, Val Gardena – Cortina
V soboto: Sij Acroni Jesenice – Bregenzerwald (18.00), Celje – Salzburg 2 (18.00), Renon – Unterland, Sisak – Val Gardena, Kitzbühel – Zell am See, Merano – Vipiteno
V nedeljo: Celje – Bregenzerwald (18.00)

Ta je prejšnji konec tedna igral v celinskem pokalu in se prebil v naslednji krog, v katerem se bo naslednji mesec (od 18. do 20. oktobra) v italijanskem Collalbu srečal tudi z Jeseničani. Turnir bo sicer gostil še en član lige AHL, Renon, četrti udeleženec pa je ukrajinski Sokil iz Kijiva.

Nocoj so na sporedu še štiri tekme, drugi slovenski predstavnik, Celje, je nocoj prost. Je pa pred rumeno-modrimi naporen vikend, saj bodo igrali tako v soboto kot v nedeljo. Najprej bodo v dvorani v Mestnem parku gostil drugo ekipo Salzburga, v nedeljo pa v Celje prihaja še Bregenzerwald, ki se bo večer prej ustavil še v Podmežakli.