Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.09.2024 22:20:56
Deli članek:

Jeseničani sezono v ligi AHL odprli z zmago, v Dornbirnu slavili po loterij (video)

FB Jesenice

Hokejisti Acroni Jesenic so v uvodnem nastopu v alpski ligi po izvajanju kazenskih strelov v gosteh premagali Bregenzerwald s 3:2 (1:1, 1:0, 0:1; 0:0).

Bregenzerwald – Sij Acroni Jesenice 2:3 (0:1, 1:1, 1:0; 0:0) – kazenski streli
Dornbirn – Dornbirner Messestadion. 461 gledalcev. Glavna sodnika: Ruets (Avstrija) in Virta. Linijska sodnika: Fleischmann in Ilmer (vsi Italija).
Strelci: 0:1 Pečnik (Urukalo, Sillanpää, 3.), 1:1 Lipsbergs (Fadieiev, Wempe , 27.), 1:2 Selan (Sillanpää, Bohinc, 27.), 2:2 Lebeda (Wernicke, 53.).
Kazenski streli: 0:1 (Svetina za Jesenice).
Kazenske minute: Bregenzerwald 4, Sij Acroni Jesenice 8.

Jesenice: Us, Glavič; Lyons, Šlibar, Sillanpää, Bohinc, Pečnik; Urukalo, Brus, Svetina, Lesničar, Šturm; Selan, Prostor, Koblar, Čimžar, Valtola; Dolinar, Jenko, Špari Leben, Slivnik. Glavni trener: Niko Eronen.

Jeseničani so na gostovanju v Dornbirnu, kjer igra Bregenzerwald, dvakrat povedli. V prvem delu je zadel Jakob Pečnik že v četrti minuti, Maks Selan pa v 27. A gostitelji so obakrat poravnali. V prvem delu Roberts Lipsbergs (27.), v drugem pa Yannik Lebeda (53.).

Ker redni del in podaljšek nista prinesla spremembe izida, so o zmagovalcu odločali obračuni napadalcev in vratarjev iz kazenskih strelov. Te je odločil Erik Svetina in železarjem priigral obe točki.

Naslednjo tekmo bodo Gorenjci odigrali v četrtek v domači Podmežakli, kjer bo gostoval edini hrvaški ligaš v tem tekmovanju Sisak, dva dni kasneje pa sledi "povratni obračun" z Bregenzerwaldom.