Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
21.09.2024 11:00:28
Deli članek:

Antti Karhula: Včasih si nečesa tako zelo močno želiš, da postaneš drugačen

Martin Metelko

Olimpija Ljubljana je dobila prvi obračun nove sezone v ligi ICEHL.

Zelo nestrpno pričakovana tekma je na petkov večer v Tivoliju postregla z vzdušjem, ki ga ponavadi slovenski hokejski igralci doživljajo le v kakšni končnici ali na derbiju z večnimi rivali.

V dvorani pod Rožnikom se je v petek popoldne zbralo ogromno število navijačev, več kot 3700 so jih našteli. A to ni bila končnica, to ni bil večni derbi, bila je le prva tekma nove sezone, ki je doslej nismo doživeli na tak način. Spomnimo, lani so na primer zeleno-beli v sezono krenili z manj kot tisoč podporniki na tribunah, letos pa je bilo na teh kot v "norišnici".

Martin Metelko

"Vedeli smo, da so pričakovanja velika in vem, da so igralci to tudi čutili. Vem, da so želeli pokazati svoje najboljše, odigrati najboljšo možno tekmo, narediti veliko več, kot nocoj so. Včasih si nečesa tako zelo močno želiš, da postaneš drugačen, živčen, in to smo nocoj tudi bili," je vpliv vsega obstranskega dogajanja opisal Antti Karhula, ki je hitro tako dal vedeti, da s predstavo svojih varovancev ni bil zadovoljen.

Zadnjih 17 

Kritičen je bil predvsem do igre v prvi in drugi tretjini, našel razloge in nato tudi pohvale. "Gotovo prvih 40 minut nismo igrali tako, kot smo si želeli, a še vedno smo uspeli doseči tri zadetke. Zanimivo je bilo to, da smo, potem ko je Beljak zaostanek znižal na 2:3, začeli veliko bolje igrati. Takrat so se moji igralci končno sprostili, imeli smo nadzor nad ploščkom, igrali napadalno, igrali pametno, … Takrat Beljak ni imel več pravih priložnosti. V zadnjih 17 minutah smo bili pravi," je srečanje podčrtal glavni strateg.

Martin Metelko

To je bilo res neumno

Disciplina ni bila na pravi ravni, najbolj je v oči tudi Finca zbodla štiriminutna kazen branilcu Arvinu Atwalu, ki te ni dobil zaradi prekrška, temveč zaradi dolgega jezika. "To je res neumno," je po tekmi pokimal, a mirno, celo z nasmeškom dodal: "Pred nami je dolga sezona, tudi take izkušnje pridejo prav, to smo dobili že na prvi tekmi. A še enkrat, po drugem golu Beljaka smo začeli boljše igrati, takrat so fantje pokazali karakter, s tem so me navdušili. S tako kaznijo ne, z reakcijo pa."

Ta vikend v ligi ICEHL
V petek: Olimpija Ljubljana – VSV Beljak 3:2 (2:1, 1:0, 0:1), Innsbruck – Vorarlberg 3:1 (1:0, 1:1, 1:0), Vienna – Graz 1:2 (0:0, 1:1, 0:1), KAC Celovec – Salzburg 4:3 (0:0, 1:2, 2:1; 0:0) – kazenski streli, Bolzano – Linz 5:0 (2:0, 2:0, 1:0), Val Pusteria – Fehervar 2:5 (1:1, 1:0, 0:4)
V soboto: Vorarlberg – Fehervar (19.30)
V nedeljo: KAC Celovec – Olimpija Ljubljana (16.00), Salzburg – Asiago (16.30), Innsbruck – Graz (17.30), Bolzano – Val Pusteria (18.00), VSV Beljak – Vienna (19.30)

Tudi Finec je prvič na svoji koži občutil in s svojimi očmi videl navijaško kuliso, ki je doslej v Tivoliju ni bilo oziroma je ni bilo že dolgo časa. "Tri ure pred tekmo smo videli, da ljudje že prihajajo v dvorano. To je res nekaj posebnega, tako tu še ni bilo, zelo lepo je vse to videti. In, ko nato vidiš skoraj razprodano dvorano, … To je bilo fantastično, a hkrati je mogoče prav to poskrbelo, da so bili igralci bolj živčni, ker so se nadvse želeli izkazati. Mogoče bo naslednji petek že boljše, da bodo že bolj sproščeni," je še razlagal Karhula, ki je svojim varovancem pustil, da so v prvi zmagi sezone lahko na vso moč uživali.

Martin Metelko

Nov odličen test

V nedeljo zeleno-bele čaka tekma v Celovcu, kjer sicer Karhula ne pričakuje ničesar novega, kajti podprvaki lige ICEHL, med katerimi drsata tudi Jan Muršak in Luka Gomboc, so minimalno spreminjali ekipo, zeleni in rdeči zmaji pa so se po vrh vsega v pripravljalnem obdobju tudi pomerili. Olimpija je sredi avgusta zmagala z 2:1.

"To bo za nas odličen test. To je ena najboljših ekip, ki na domačem ledu odlično igra. KAC ima odlične drsalce, ki so močni v duelih. Bolje bomo morali pokrivati obrambno tretjino, to je gotovo," se je v nedeljsko popoldne še ozrl šef Olimpijine klopi.