Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.09.2024 15:00:23
Deli članek:

Start v ligi AHL še za Jeseničane in Celjane: Pogumno za korak višje

VSV/Krammer

Olimpija je v mednarodnih vodah startala v petek, Celje in Sij Acroni Jesenice pa to čaka na sobotno pozno popoldne, ko se bo začela deveta sezona alpske lige.

Jeseničani, ki so se predlani veselili naslova prvaka, so lani pogoreli na celi črti in se prvič niso prebili v končnico. Padli prvak je mesto na vrhu prepustil Renonu, letos železarji ne nameravajo ponoviti zadnje sezone.

Ekipa je doživela korenite spremembe, se okrepila z nekaj odličnimi slovenskimi hokejisti, dodala par tujcev in novega trenerja. V pripravah se sicer Gorenjci rezultatsko niso proslavili, a pripravljalnega obdobja ne gre primerjati s pravim startom, ki slovenske podprvake čaka v Bregenzu.

"Čas bo pokazal, kam sodimo. A če bosta odnos in energija prava, v prvem delu računamo na mesto med najboljšo peterico in s tem na neposredno uvrstitev v končnico," pravi direktor kluba Anže Pogačar.

Ta vikend v ligi AHL
V soboto: Vipiteno – Celje (18.00), Bregenzerwald – Sij Acroni Jesenice (19.30), Kitzbühel – Val Gardena, Zell am See – Unterland, Merano – Renon
V nedeljo: Cortina – Salzburg 2

V celjskem taboru se veliko bolj pogumno spogledujejo s konkurenco, tudi zato, ker so se zdaj otresli naziva debitant. Lani, ko so se v startu v sezono najbolj ukvarjali z dvorano, ki so jo poškodovale poplave, so prvič igrali v ligi AHL, a so pravi ritem našli šele v finišu sezone, se veliko naučili, z nekaj okrepitvami pa želijo narediti velik korak naprej.

"Prvi mesec priprav smo v nasprotju z lansko sezono izkoristili optimalno. Ekipa od prvega dneva dela stoodstotno in viden je velik premik, s čimer smo vsi zelo zadovoljni," pravi trener Gal Koren.

Luka Vovk

V alpski ligi bo letos igralo 13 ekip. Sisak bo prvi hrvaški klub v tej konkurenci, od katere so se poslovili Lustenau ter drugi ekipi celovškega KAC-a in Linza. Zaradi tega je vodstvo moralo sistem tekmovanja vrniti na lani uveljavljenega. Po rednem delu, v katerem bo vsako moštvo odigralo 36 tekem, bo najboljša peterica že v končnici, ostalih osem pa čaka boj v dveh kvalifikacijskih skupinah, od koder se bodo poskušale prebiti v dodatne kvalifikacije za končnico.

Slovenska tekmeca se bosta prvič srečala 10. oktobra v Celju, njun drugi spopad bo Podmežakla gostila 28. novembra.

V ligi AHL bo za Kitzbühel igral branilec Matic Podlipnik, Marcel Rodman pa bo vodil Zell am See.