Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
09.09.2024 14:05:09
Deli članek:

Olimpija Ljubljana turnir v Meranu zapustila z dvema porazoma

Kevin Baumgratner

Hokejisti Olimpije Ljubljane vikend preživeli v Meranu.

Hokejisti Olimpije Ljubljana so pretekli konec tedna nastopili na četrtem memorialnem turnirju Hansjörga Brunnerja v Meranu, ki se ga je udeležilo pet ekip. Ob ljubljanski še njen tekmec iz lige ICEHL, Bolzano, domačin Merano, ki igra v ligi AHL, ter nemška predstavnika Augsburg in Landshut.

Olimpija 2024/25
Vratarji: Lukaš Horak (Češ), Luka Kolin, Lan Kavčič
Branilci: Arvin Atwal (Kan), Rožle Bohinc, Aljoša Crnović, Jan Ćosić, Wyatt Ege (ZDA), Blaž Gregorc, Tian Hebar, Bine Mašič, Žiga Pavlin
Napadalci: Miha Beričič, Maris Bičevskis (Lat), Rok Kapel, Kale Kerbashian (Kan), Lovro Kumanović, Alexandre Lavoie (Kan), Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič, Luka Vodlan, Miha Zajc
Glavni trener: Antti Karhula
Pomočnik trenerja: Andrej Tavželj
Trener vratarjev: Miro Seppänen

Zeleno-beli so se pomerili z nemškima ekipama. Najprej so palice prekrižali s članom najboljšega nemškega tekmovanja, lige DEL, Augsburgom ter obračun izgubili z 1:2 (1:0, 0:0, 0:1), zmagovalca pa so odločili kazenski streli.

Kevin Baumgratner

Srečanje je četa Anttija Karhule dobro začela, da si je v drugi in tretji tretjini privoščila preveč izključitev – kar 24 minut. Igra z igralcem manj in pa dobra posredovanja Lukaša Horaka, ki je bil najboljši igralec obračuna, sta bila dovolj dobra, da so zmaji zadržali vse nalete Nemcev, ki so bili nato uspešnejši v loteriji. Edini strelec v rednem delu za Olimpijo je bil Kale Kerbashian, ki je zmage v vodstvo popeljal v 11. minuti, v loteriji je bil edini uspešen Alexandre Lavoie. Omenimo, da je Augsburg nato s 3:0 premagal tudi Bolzano.

Pripravljalne tekme Olimpije
16. avgust, Tivoli: Olimpija – KAC Celovec 2:1
17. avgust, Tivoli: Olimpija – Gyergyoi 6:4
30. avgust, Gradec: Graz – Olimpija 5:3
6. september, Merano: Augsburg – Olimpija 2:1 (kazenski streli)
7. september, Merano: Landshut – Olimpija 5:2
13. september, Tivoli: Olimpija – Asiago (19.15)

Ljubljančani nato niso našli recepta za zmago tudi proti nemškemu drugoligašu Landshutu, ki je bil boljši s 5:2 (1:1, 0:1, 4:0). Do konca druge tretjine so bili boljši in nadzorovali potek tekme, celo toliko, da so Nemci zahtevali »timeout«, kar je Landshutu prineslo želen učinek.

Kevin Baumgratner

To se je nato še bolj izkazalo v tretji tretjini, ko so dosegli dva hitra zadetka v razmaku zgolj 25 sekund, ki sta zmajem spodrezala krila, zadnji zadetek so Nemci v igri z igralcem manj dosegli v prazno mrežo, to je sicer branil Luka Kolin. Med strelce sta se vpisala Jaka Sodja, ki je zadel v 3. minuti, ter Kerbashian v 36. minuti, Arvin Atwal je dvakrat podal, zeleno-beli so na klopi za kaznovane prebili šest minut.

V petek Olimpijo čaka še generalka na novo sezono, ki jo bodo začeli petek zatem, v Tivoliju bodo za konec pripravljalnega obdobja slovenski prvaki gostili še enega tekmeca iz lige ICEHL, Asiago.