Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
30.08.2024 12:33:42
Deli članek:

Močno oslabljena Olimpija nocoj v Gradcu, na Jesenice pa prihaja zelo poseben gost

Martin Metelko

Tudi Celje in Sij Acroni Jesenice sta v teh dneh aktivna.

V preteklem tednu sta tudi naša predstavnika v ligi AHL odigrala uvodne tekme v pripravljalnem obdobju.

Rezultatsko gledano so gotovo bolj zadovoljni v mestu grofov, saj so na prvih dveh tekmah varovanci Gala Korena dvakrat zmagali. Najprej so se Celjani pomerili z novincem v ligi AHL, hrvaškim Siskom in ga ugnali s kar 8:3, veliko bolj je bilo nato zanimivo nekaj dni kasneje, ko so v mesto ob Savinji prišli železarji. Ti sicer niso mogli računati na svojega prvega vratarja in reprezentanta Žana Usa, izredno bojevit obračun pa so za gol dobili rumeno-modri, za zmago domače čete s 4:3 pa je z zadetkom v zadnji minuti poskrbel Ahmet Jakupović.

Jeseničane v nedeljo čaka nov preizkus forme. Varovanci Nika Eronena bodo v Podmežakli pozdravili prav posebnega gosta, otroka jeseniške dvorane. Na Gorenjsko namreč prihaja Marcel Rodman, ki bo na jeseniškem ledu preizkusil Zell am See, ekipo, ki jo bo v alpski ligi vodil v tej sezoni.

MPA
Marcel Rodman

Nov preizkus pa že na nocojšnji večer čaka hokejiste Olimpije Ljubljane. Čeprav zmajem manjka kar devet igralcev, ki se z risi nahajajo v Latviji, bodo vseeno odigrala tretjo pripravljalno tekmo. V gosteh se bo pomerila s tekmecem iz lige ICEHL, Grazem, na avstrijskem Štajerskem pa bo Antti Karhula zaradi manjka igralcev priložnost za dokazovanje ponudil lepemu številu mladih igralcev. Tekma v Gradcu bo zaprta za javnost.