plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

1696960652-172a6180-1696960549854 Necenzurirano

Ameriška klofuta Brodnjaku: glasovali proti ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

Luka Dončić pf Ekipa24.si

Luka oživel nov trend in dobil nor vzdevek! Ne ...

nada-zorec, kmetija-2023 Njena.si

Kmetija: Nadi prekipelo, razočarana sama ...

lanisek Ekipa24.si

V drugi seriji Slovenci kot prebujeni, Anže ...

STA
STA
0 16.11.2023 18:37:53

Liga ICEHL bo uvedla obvezno zaščito vratu

alesfevzer.com
Vodstvo regionalne hokejske lige ICEHL, v kateri nastopa tudi slovenski klub SŽ Olimpija, se je odločilo za obvezno uporabo zaščite za vrat, so sporočili na spletni strani tekmovanja.

Predstavniki klubov so danes na videokonferenci soglasno potrdili odločitev o uvedbi zaščite za vrat za hokejiste. Niso pa še določili datuma, ko bo pravilo začelo veljati, saj kratkoročno ni mogoče zagotoviti dovolj ustrezne opreme za vse klube v ligi. Obenem pa so klubom priporočili še, da pri igralcih spodbujajo uporabo perila, ki ga ni mogoče prerezati.


Odločitev je posledica nedavnega tragičnega primera v Veliki Britaniji, ko je ameriškega hokejista Adama Johnsona tekmec na ledu med igro z drsalko porezal po vratu, zaradi hudih poškodb pa je igralec dan pozneje v bolnišnici umrl.

Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, bo nemška liga DEL obvezno zaščito vratu uvedla 1. januarja 2024, o spremembah pravil na tem področju pa naj bi razmišljala tudi krovna zveza IIHF za svetovno prvenstvo naslednje leto. V številnih ligah po svetu so zaščite za vrat sicer priporočljive, za zdaj pa le redko tudi obvezne.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike