Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.04.2023 22:48:08

Jeseničani spet vodijo v finalu alpske lige

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tretji finalni tekmi alpske lige premagali Cortino s 5:2 (1:1, 1:1, 3:0). Povedli so z 2:1 v zmagah, za končno slavje v sezoni potrebujejo še dve zmagi. Naslednja tekma bo v soboto v Cortini.

Prvo tekmo so železarji dobili s 4:2, nato pa na drugi v gosteh izgubili z 1:4. Danes so igrali v oslabljeni zasedbi, saj zaradi poškodb in bolezni niso mogli nastopiti Luka Ščap, Gašper Seršen, Tjaš Lesničar, Niki Blomberg in tudi prvi vratar Antti Karjalainen.

Namesto njega je bi v vratih tako Urban Avsenik, gostje pa so bolje začeli tekmo in ga prvič premagali v osmi minuti ob igri z igralcem več. Pozneje so domači že slavili zadetek za izenačenje, a so sodniki po ogledu posnetka ocenili, da plošček po strelu Erica Panceta ni prešel golove črte. So pa nato veljaven gol dosegli še v prvi tretjini, izenačil je Žan Jezovšek.

Ta je bil na današnji, tretji tekmi v glavni vlogi. Prvo večjo priložnost v drugem delu, samostojni prodor v 32. minuti, je sicer zapravil, a je nato zadel drugič na tekmi v 37. minuti. S tem zadetkom so domači spet ujeli Cortino, ki je dve minuti pred tem drugič na tekmi povedla.


A v zadnjem delu se je tehtnica povsem nagnila na stran železarjev. Imeli so premoč, do tretjega zadetka pa prišli tudi ob nespretnem posredovanju vratarja gostov Marca de Filippa ob strelu Davida Planka.

Vodstvo je spodbudilo domače k še bolj aktivni igri. Italijani pa so v obrambi puščali preveč prostora, kar so Jeseničani izkoriščali za protinapade. V 54. minuti je tako obrambi ušel Gašper Glavič, a se je izkazal de Filippo. Ko pa je sledila podobna akcija Rudolfsa Polcsa tri minute zatem, je plošček končal v mreži za 4:2.

Ob zadnjem poskusu gostov brez vratarja je nato v protinapad ušel še Jezovšek in s "hat trickom" začinil dober večer v Podmežakli.

Četrta tekma bo v soboto v Italiji, peta pa 18. aprila spet na Jesenicah. Če prvak takrat še ne bo znan, sta termina še 20. in 22. april.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike