pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 06.04.2023 21:43:52

Cortina tekmec Jeseničanov v finalu alpske lige

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili tekmeca v finalu alpske lige. Potem ko so železarji v polfinalu že po štirih tekmah premagali Ritten, je v drugem finalu odločala današnja sedma tekma. Cortina je po zmagi s 4:3 v gosteh pri mladi salzburški ekipi tudi s skupnim izidom 4:3 v zmagah prišla v finale.

Jeseničani so za napredovanje v finale tako kot v prejšnji sezoni premagali Ritten, tekmece iz Južne Tirolske so ugnali s 4:0 v zmagah, na zadnji tekmi so slavili s 6:1, še največ dela so imeli na tretji, ko so zmagali po podaljšku z 1:0.

Pred tem pa so v prvem krogu končnice prav tako s 4:0 v zmagah odpravili še Vipiteno.

Tekmeca so dobili šele danes, ko se je končal drugi polfinale. V njem sta mlada salzburška ekipa in Cortina igrali vseh sedem tekem. Salzburg se je na prejšnji tekmi rešil po podaljšku (2:1) in izsilil odločilno tekmo na svojem ledu. Salzburžani so sicer vse zmage v polfinalu dosegli po podaljšku.



Avstrijska ekipa je imela danes lepo priložnost za finale. Salzburg je namreč že po 14 minutah vodil s 3:1, toda italijanska ekipa je še v prvi tretjini znižala, nato pa v drugi izenačila. Odločitev je padla v 38. minuti, ko je zmagoviti gol dosegel Alberto Colli. Za Cortino je to prva uvrstitev v finale regionalnega tekmovanja.

Jeseničani so tudi v prejšnji sezoni prišli do finala, a so takrat morali priznati premoč Asiagu, ki je slavil s 3:2 v zmagah.

Vodstvo tekmovanja še ni določilo natančnega razporeda finalnih tekem, po prvotnem načrtu pa bi se moral finale, če bi v polfinalu odločalo vseh sedem tekem, začeti v soboto, 8. aprila.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike