stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 09.03.2023 22:40:54

Železarji brez milosti tudi v Italiji

Luka Vovk
Sij Acroni Jesenice so na pol poti do uvrstitve v polfinale lige AHL. Železarji so namreč v Italiji prišli do druge zmage in v seriji z Vipitenom vodijo z 2:0 v zmagah.

Kot so v jeseniškem taboru napovedovali, jih je po prepričljivi predstavi in zmagi na prvi tekmi serije v gosteh čakala druga pesem. Vipiteno je že v Podmežakli pokazal, da ni od muh, na domačem ledu pa je to samo še dodatno potrdil. Italijani so bili agresivnejši kot na Gorenjskem, priigrali so si več priložnosti. Tudi na račun vrnitve dveh najboljših mož in vodilnih strelcev moštva,Kanadčanov Remyja Giftopoulosa in Joeja Mizzija, ki sta v torek manjkala.

A tudi onadva, ki sta skupaj to sezono dosegla kar 43 golov in 65 podaj, nista našla načina, da bi ugnala Anttija Karjalainena. Finska hobotnica v vratih slovenskih podprvakov je ukrotila vse strele (29 obramb) in četi Gabra Glaviča postavila temelje, na katerih so nato ti zgradili pot do zmage. Mož odločitve je bil v 46. minuti Lovro Kumanović, ki je gostom zagotovil prednost, v izdihljajih srečanja pa je z golom v prazno mrežo zmago potrdil Rudolfs Polcs. V soboto se bosta ekipi znova srečali na Jesenicah.

Vipiteno - SA Jesenice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Sterzing – Arena Weihenstephan. 315 gledalcev. Glavna sodnika: Bajt (Slovenija) in Pinie. Linijska sodnika: Cristeli (oba Italija) in Bergant (Slovenija ).


Strelca: 0:1 Kumanović (Urukalo, 46.), 0:2 Polcs (Rep, 60., SH1, EN).
Kazenske minute: Vipiteno 8, Sij Acroni Jesenice 6.

* Jesenice v seriji vodijo z 2:0

Jesenice: Karjalainen, Avsenik; Širovnik, Logar, Larinmaa, Polcs, Pance; Blomberg, Rep, Jezovšek, Seršen, Svetina; Ščap, Planko, Ulamec, Rajsar, Glavič; Urukalo, Jenko, Lesničar, Kumanović. Trener: Gaber Glavič.

Članki iz rubrike