stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 06.03.2023 20:49:09

Jeseničani predstavili svojo plat zgodbe! Da bi bil klub pred bankrotom? Takole je ...

Luka Vovk
Vodstvo hokejske ekipe Sij Acroni Jesenice je zaradi številnih informacij, ki v zadnjem času mečejo negativno luč na klub ter vznemirjajo partnerje, igralce, navijače in pokrovitelje, v sporočilu za javnost pojasnilo svojo plat zgodbe. Pri tem je odločno zanikalo, da je klub pred bankrotom in da ne bo aktiven v sezoni 2023/24.

"Jeseniški hokej je imel skozi svojo 75-letno zgodovino krize, vzpone in padce, vendar je živel naprej, živi še danes in živel bo tudi jutri," je v sporočilu za javnost uvodoma zapisal direktor hokejske ekipe Anže Pogačar.

"V januarju smo s strani vodstva lige ICEHL prejeli informacijo, da lahko oddamo prijavo za priključitev, saj je liga iskala 14. klub za sezono 2023/24. Prijavo smo oddali in sprejeli delegacijo lige, ki si je ogledala infrastrukturo na Jesenicah ter nam sporočila, da moramo v primeru vstopa v ligo v roku dvanajstih mesecev zamenjati ogrado ob igrišču ter kupiti video sistem, primeren za tekmovanje v ligi ICEHL," je zapisal prvi operativni mož gorenjske ekipe.

"Skupen strošek bi znašal 290.000 evrov. Ob tem bi morali plačati tudi strošek pristopnine v znesku 150.000 evrov. Kljub zavedanju, da naš klub še ne dosega proračuna klubov, ki igrajo v ligi ICEHL, smo se bili z izzivom pripravljeni soočiti, zato smo prijavo oddali ter okrepili aktivnosti za pridobivanje dodatnih sredstev. Žal pri tem nismo bili tako uspešni, kot smo načrtovali," je zapisal Pogačar.



"Po pregledu dokumentacije o poslovanju kluba in načrtov za projekt priključitve k ligi ICEHL nam je vodstvo te lige posredovalo povratno informacijo, da je projekt ekonomsko prešibek in predlagalo, da prijavo umaknemo, kar smo tudi storili. V medijih je bilo mogoče zaslediti interpretacijo izjave vodstva ICEHL, da si klub, ki je želel sodelovati v ligi ICEHL, ne more privoščiti nastopanja v ligi AHL, saj nismo oddali prijave," je dodal Pogačar.

"To je neresnica. Vodstvo kluba nikoli ni izjavilo, da si klub ne more privoščiti nastopanja v ligi AHL, temveč, da ima klub pomisleke glede smiselnosti nadaljnjega sodelovanja v ligi AHL," je zapisal Pogačar in dodal, da vso pozornost in energijo v klubu usmerjajo v prihodnje tekme, ki se bodo zvrstile v končnici tekmovanja v ligi AHL.

V jeseniškem klubu so zapisali, da bodo odločitev o tekmovanju (slovensko državno prvenstvo ali katera izmed mednarodnih lig) v sezoni 2023/24 sprejeli po koncu sezone 2022/23 in še enkrat odločno zanikalo, da je klub pred bankrotom in da ne bo aktiven v sezoni 2023/24.

Značke: hokej, izjava, mediji

Članki iz rubrike