zoopark-rožman Svet24.si

FOTO: Živalski vrt Rožman zaradi inšpekcije ...

angelček Svet24.si

To lahko pomeni, da ste zemeljski angel

dars Necenzurirano

Ne Dars, Kolektor bo odločil, za koliko milijonov...

cvikl legan xx Reporter.si

Milan Cvikl o obtožbah Jerce Legan: Prešla je ...

pogacar Ekipa24.si

Nepričakovana sprememba! Pogačar ne bo branil ...

polina-horbachova Njena.si

Sanjski Moški: Je bila spremenjena Polina noseča?

Tina Robnik Ekipa24.si

Nova slaba novica z belih strmin! Slovenska ...

hu
hu
0 24.01.2023 13:50:16

V Ljubljani je odjeknilo! Olimpija ostala brez trenerja, Šivic odšel in sporočil: To je najboljši način ...

Domen Jančič
Olimpija je sporočila, da je končala sodelovanje s trenerjem Mitjem Šivicem.

Hokejski klub Olimpija, ki je pred dnevi v finalu državnega prvenstva dvakrat premagal Jesenice in osvojil naslov državnega prvaka, je ostal brez trenerja Mitje Šivica. Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, je 43-letni Gorenjec ponudil svoj odstop, ki so ga v klubu tudi sprejeli. Odhodu so bržkone botrovali slabi rezultati v razširjenem avstrijskem prvenstvu. 

Olimpija se je v ligi ICEHL znašla v hudi krizi, po solidnem uvodu v novo sezono pa so ljubljanski hokejisti na zadnjih 19 tekmah zabeležili le tri zmage, trenutno pa so tudi daleč od mest, ki zagotavljajo nastop v končnici. Danes zmaje čaka že nova preizkušnja v tem tekmovanju, in sicer proti aktualnemu prvaku Salzburgu, namesto Šivica pa bo na trenerski klopi sedel njegov dosedanji pomočnik Matic Kralj."Dejstvo je, da smo poskušali več različnih stvari, kako se dvigniti na takšen ali drugačen način, in ocenil sem, da je trenutno moj odhod z mesta glavnega trenerja najboljši način za ekipo, da naniza boljše rezultate. Rad bi se zahvalil predsedniku kluba Mihi Butari za priložnost, za potrpežljivost in vso spodbudo, ki sem je bil deležen vse do konca. Zahvaljujem se klubu, ki mi je dal priložnost delati na takšnem nivoju, veliko stvari, ki smo jih skupaj naredili, je bilo res dobrih. Zahvaljujem se tudi vsem sodelavcem v klubu, brez katerih ne bi bilo mogoče delati," je o svoji odločitvi povedal Šivic.

Poleg Šivica se od Olimpije poslavlja tudi Carl Neill, ki je bil eden ključnih in najboljših igralcev Olimpije. Odpravlja se v najmočnejšo nemški hokejsko ligo.

Značke: olimpija, šivic

Članki iz rubrike