Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

hu
hu
0 24.01.2023 13:50:16

V Ljubljani je odjeknilo! Olimpija ostala brez trenerja, Šivic odšel in sporočil: To je najboljši način ...

Domen Jančič
Olimpija je sporočila, da je končala sodelovanje s trenerjem Mitjem Šivicem.

Hokejski klub Olimpija, ki je pred dnevi v finalu državnega prvenstva dvakrat premagal Jesenice in osvojil naslov državnega prvaka, je ostal brez trenerja Mitje Šivica. Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, je 43-letni Gorenjec ponudil svoj odstop, ki so ga v klubu tudi sprejeli. Odhodu so bržkone botrovali slabi rezultati v razširjenem avstrijskem prvenstvu. 

Olimpija se je v ligi ICEHL znašla v hudi krizi, po solidnem uvodu v novo sezono pa so ljubljanski hokejisti na zadnjih 19 tekmah zabeležili le tri zmage, trenutno pa so tudi daleč od mest, ki zagotavljajo nastop v končnici. Danes zmaje čaka že nova preizkušnja v tem tekmovanju, in sicer proti aktualnemu prvaku Salzburgu, namesto Šivica pa bo na trenerski klopi sedel njegov dosedanji pomočnik Matic Kralj.



"Dejstvo je, da smo poskušali več različnih stvari, kako se dvigniti na takšen ali drugačen način, in ocenil sem, da je trenutno moj odhod z mesta glavnega trenerja najboljši način za ekipo, da naniza boljše rezultate. Rad bi se zahvalil predsedniku kluba Mihi Butari za priložnost, za potrpežljivost in vso spodbudo, ki sem je bil deležen vse do konca. Zahvaljujem se klubu, ki mi je dal priložnost delati na takšnem nivoju, veliko stvari, ki smo jih skupaj naredili, je bilo res dobrih. Zahvaljujem se tudi vsem sodelavcem v klubu, brez katerih ne bi bilo mogoče delati," je o svoji odločitvi povedal Šivic.

Poleg Šivica se od Olimpije poslavlja tudi Carl Neill, ki je bil eden ključnih in najboljših igralcev Olimpije. Odpravlja se v najmočnejšo nemški hokejsko ligo.

Značke: olimpija, šivic

Članki iz rubrike