Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.10.2022 20:10:29

Dramatično! V Ljubljani slovo legende, ki je bilo polno preobratov, na koncu pa ...

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 6. kroga lige ICEHL po podaljšku premagali madžarski Fehervar s 4:3 (2:0, 0:3, 1:0; 1:0).

Ljubljanski hokejisti so dosegli novo zmago, prvo v tej sezoni po dodatnem delu igre in drugo proti lanskemu finalistu v desetih dneh, potem ko so Madžare že premagali v gosteh s 3:2.

Današnja tekma je imela poseben slavnosten uvod. Na slovesnosti pred tekmo so namreč uradno upokojili dres s številko 16, ki ga je dolga leta nosil eden najvidnejših hokejistov Olimpije Aleš Mušič. Tekma s Fehervarjem za slovo ni bila izbrana naključno, saj je bil prav ta klub eno sezono edini, za katerega je Mušič igral poleg Olimpije. Po novem sta tako zdaj pod stropom dvorane Tivoli dva dresa največjih domačih legend, saj se je Mušičev pridružil tistemu Tomaža Vnuka s številko 24.

V začetku je kazalo, da bodo domači čustveni naboj iz uvoda prenesli tudi na tekmo. Začeli so poletno, prvo tretjino pa dobili, potem ko je najprej v polno zadel Nik Simšič po natančni podaji Chrisa Dodera. Pozneje so domači zadeli še okvir gola, v 18. minuti pa vendarle končali kar nekaj tekem dolg niz neučinkovite igre ob igralcu več, tokrat je "power play" izkoristil Rok Kapel.

A gostje so v nadaljevanju pokazali, da niso zaman v prejšnji sezoni prišli vse do finala. Na hitro so znižali, pozneje je sicer vratar domačih Anthony Morrone ubranil Madžarom kazenski strel, vendar so do odmora gostje zadeli še dvakrat in povedli s 3:2.

V tretji tretjini so se spet prebudili domači in igrali podobno kot v prvi, sad takšne igre pa je bil izenačujoči zadetek Nika Simšiča v 51. minuti.

V podaljšku je najprej lepo priložnost zapravil domači kapetan Žiga Pance, potem pa so Ljubljančani spet imeli prednost igralca več. In jo še drugič na tekmi izkoristili, zmagoviti zadetek pa je dosegel Aleksandar Magovac.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo gostovali v Feldkirchu pri novincu v ligi, ekipi Vorarlberg Pioneers.

Članki iz rubrike