Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 30.09.2022 21:38:15

Jeseničani doma visoko premagali Bregenzerwald

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v domači dvorani Podmežakla premagali avstrijski Bregenzerwald s 6:0 (2:0, 1:0, 3:0).

Jeseničani, ki so eni glavnih favoritov tega regionalnega tekmovanja, so po porazu proti novincem, ekipi Unterland Cavaliers, ujeli ritem zmag. Potem ko so doma premagali mlade Salzburžane in v gosteh Merano, so danes dosegli še tretjo zaporedno zmago. S tem so se pobrali po sredinem porazu v finalu slovenskega hokejskega pokala, ko so z 2:4 izgubili proti SŽ Olimpiji.

Jeseničani so bolj ali manj nadzorovali celotno srečanje. Za vodstvo je poskrbel Eric Pance v 13. minuti in dosegel že svoj sedmi gol v letošnji sezoni alpske lige. Prednost domačih je štiri minute pred koncem prve tretjine povišal Jaša Jenko. Na začetku druge tretjine se je sam pred gostujočim vratarjem znašel Žan Jezovšek in zabil tretji gol Jesenic. Tudi gostje so imeli v drugi tretjini svoje priložnosti, a je vsakič svoje delo dobro opravil vratar Jeseničanov Urban Avsenik.



V zadnji tretjini sta svoj drugi zadetek na tekmi dosegla Eric Pance in Žan Jezovšek. Osem sekund pred koncem je z lepim strelom končni izid srečanja (6:0) postavil Luka Ulamec. Jeseničani tako še naprej v alpski ligi niso prejeli gola pred domačimi gledalci. S to zmago so za zdaj skočili na prvo mesto lestvice, a imajo s tekmo več enako število točk kot še neporaženi Unterland Cavaliers.

Naslednji dvoboj hokejiste Jesenic v alpski ligi čaka že v soboto, ko bodo gostovali pri EK Die Zeller Eisbären.

Značke: hokej, jesenice

Članki iz rubrike