sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
1 22.03.2022 21:57:15

NI ŠLO! Ljubljančani vendarle ostali brez polfinala

Domen Jančič
Hokejisti SŽ Olimpije so v odločilni sedmi tekmi četrtfinala hokejske lige ICEHL v Beljaku izgubili z domačo ekipo VSV z 1:4 (1:2, 0:1, 0:1). S skupnim izidom 4:3 v zmagah so se tako v polfinale uvrstili Beljačani.

Potem ko se je zdelo, da je četrtfinale za zeleno-bele skoraj izgubljen, so se vrnili, zmagali na dveh tekmah in prišli do odločilne sedme. V obračunu ekip, kjer sta v prejšnjih šestih tekmah mreži precej tresli, je danes slavila beljaška zasedba, ki si je tako zagotovila polfinale.

Za Ljubljančane pa se je končala izjemna prva sezona v regionalni ligi, ko so presenetili marsikoga in v prvem delu skoraj dva meseca vztrajali povsem na vrhu, potem pa se kot šesta ekipe neposredno uvrstili v končnico in pošteno namučili drugo ekipo rednega dela.

Ni se začelo po načrtih ljubljanske ekipe. Beljačani so imeli v uvodnih minutah in tudi potem v nadaljevanju tretjine premoč, ki so jo kronali tudi z zadetkoma v zgodnjem obdobju tekme. Za 1:0 so poskrbeli v četrti, za 2:0 pa v sedmi minuti. A še preden bi bila razlika lahko previsoka, je Daniel Murphy poskrbel za znižanje in tako ohranil realne upe na uspeh na tekmi.
Nadaljevanje je bilo za slovensko ekipo boljše, vzpostavila je ravnotežje, imela nekaj priložnosti, pa tudi razpoloženega vratarja Žana Usa, ki je nekajkrat odlično posredoval in predvsem ob strelu Scotta Kosmachuka poskrbel, da je ostalo pri 2:1.
A ob koncu drugega dela so domači nato le kronali prednost igralca več. Do takrat so imeli gostje le en "power-play", domači pa samo v tej tretjini tri. Prva so zeleno-beli preživeli, tretjega pa ne, saj je po le 14 sekundah močno streljal Rick Scoefield in povišal vodstvo.

2beljak olimpija dj
Domen Jančič
Ta zaostanek je tako pomenil, da morajo gostje v zadnji tretjini vse moči usmeriti v napad. Domači pa so se bolj posvetili obrambi (razmerje v strelih je bilo v tem delu 12-5 za goste). A čeprav so bili več pred vratarjem Tomijem Karhunenom, gostom terenske premoči ni uspelo spremeniti še v kakšen zadetek. Lepi priložnosti sta imela Aleksandar Magovac in Blaž Tomaževič, pa tudi Žan Jezovšek, a Beljak je bil trden v obrambi in ni dovolil znižanja.

Tako je bila logična poteza trenerja Mitje Šivica, ki je svojega vratarja iz igre potegnil že tri minute in pol pred koncem tekme. A niti prednost 6-5 ni bila dovolj za vsaj en gol upanja, ki bi pomenil priključek. Zbrana domača obramba je odvrnila vse napade, nato pa so domači 25 sekund pred koncem plošček spravili še v nebranjena vrata in tako tudi formalno potrdili zmago in polfinale.

VSV Beljak  SŽ Olimpija  4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Mestna dvorana, gledalcev 2500, sodniki: Piragić, Zrnič (glavna), Riecken, Seewald.
Strelci: 1:0 Hughes (Karlsson, Lindner, 4.), 2:0 Kosmachuk (Schofield, 8.), 2:1 Murphy (Simšič, 9.), 3:1 Schofield (Fraser, 39), 4:1 Karlsson (Hughes, Oleksuk, 60.).
Kazenske minute: VSV Beljak 2, SŽ Olimpija 8.

3beljak olimpija dj
Domen Jančič

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike