Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
0 15.01.2022 22:37:37

ZMAJI spet bruhajo OGENJ! Domača dvorana jim je pomagala k novi zmagi...

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 39. kroga lige ICEHL premagali Dornbirn.

SŽ Olimpija - Dornbirn 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 630, sodniki: Nikolić, Smetana (glavna), Hribar, Riecken.
Strelci: 0:1 Häussle (Macierzynski, Schwinger, 4.), 1:1 Kapel (Murphy, 9.), 1:2 Antonitsch (Hancock, Vandane, 26.), 2:2 Tomaževič (Murphy, Robar, 32.), 3:2 Simšič (Murphy, 47.), 4:2 Pance (Crnovič, 57.), 4:3 Macierzynski (Vandane, 57.), 5:3 Kapel (Simšič, Murphy, 59.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, Dornbirn 8.

Ljubljanski hokejisti so danes igrali prvo domačo tekmo v letu 2022. Potem ko so morali zaradi karantene prestaviti štiri dvoboje in so v petek izgubili na gostovanju v Gradcu, so danes gostili predzadnji Dornbirn in, resda z nekaj težavami, prišli do že zelo potrebnih treh točk.

Kriza domače ekipe se zdaj vleče že nekaj tednov. V zasedbi iz Tivolija imajo veliko težav, poleg bolezni še poškodbe in kazni dveh igralcev, tako da so precej oslabljeni. Tudi zato so v zadnjih dneh poskrbeli še za dve okrepitvi, v ekipo sta prišla mladi slovenski igralec Rok Kapel ter Francoz Bastien Maia.


V vratih domače ekipe je tokrat stal Paavo Hölsä, Ljubljančani pa so danes igrali po sistemu toplo-hladno. Na trenutke so bili precej boljši in stiskali tekmece, delali pa so tudi napake, po katerih je Dornbirn prišel do prvega gola in potem še do enega vodstva.

Zeleno-beli so tako morali vložiti precej energije, da so tekmece ujeli, a so vendarle poskrbeli za srečen razplet. Za prvi gol na tekmi, ki je bil tudi zanj prvi v novem dresu, je v deveti minuti poskrbel Kapel, a je potem Dornbirn v drugi tretjini prišel še do enega vodstva. V 32. minuti so domači vendarle še drugič premagali vratarja Davida Madlenerja, odbiti plošček je v mrežo pospravil Blaž Tomaževič.

V zadnji tretjini so tako krenili po zmago, ki bi bila prva po 19. decembru. Pritisk je obrodil sadove v 47. minuti, ko je ob številčni prednosti za prvo vodstvo na tekmi poskrbel Nik Simšič. Ko je kapetan Žiga Pance v 57. minuti z natančnim strelom vodstvo povišal na 4:2, se je zdelo, daje tekma odločena.

A se Dornbirn še ni predal, znižal je le pol minute zatem. Dramatične končnice pa nato le ni bilo, za kar je s svojim drugim zadetkom na tekmi poskrbel Kapel in postavil končni izid 5:3.

Naslednja tekma v regionalnem tekmovanju Ljubljančane čaka 21. januarja, ko bodo gostili Dunaj.

Članki iz rubrike