Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.10.2021 20:19:45

PRAVLJICA SE NADALJUJE: Olimpija spet zmagala!

m24.si
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 12. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Dornbirn s 4:3 (1:1, 2:0, 1:2).

* Sejemska dvorana, gledalcev 1100, sodniki: Berneker, Režek (glavna), Miklič, Seewald.
* Strelci: 1:0 Macierzynski (Schwinger, 5.), 1:1 Kalan (Koblar, Sodja, 6.), 1:2 Čimžar (Jezovšek, Kalan, 23.), 1:3 Erving (Leclerc, Čimžar, 40.), 2:3 Vandane (41.), 3:3 Beck (Ross, 45.), 3:4 Sodja (Čimžar, 60.).
* Kazenske minute: Dornbirn 10, SŽ Olimpija 12.

Hokejisti SŽ Olimpije ne popuščajo. V ligi ICEHL ostajajo na prvem mestu, potem ko so danes dosegli že deveto zmago, tokrat so si jo priborili na gostovanju pri Dornbirnu.

Začetek tekme sicer ni bil po okusu gostov. Vratarja Paava Hölsäja, ki je tokrat dobil priložnost v ljubljanski ekipi, so domači premagali v peti minuti. A že minuto pozneje je izenačil Luka Kalan, isti igralec je nevarno zapretil še v 12. minuti, Ljubljančani so nato prevzeli pobudo, a v prvi tretjini še brez učinka.



V nadaljevanju so tudi zadevali. Za vodstvo je v 23. minuti poskrbel Tadej Čimžar, ki je zadel tik po izteku domače kazni. Prevlada gostov se je nadaljevala, a je tudi David Madlener nekajkrat dobro posredoval. Predvsem strelec drugega gola Čimžar bi lahko povišal vodstvo, po drugi strani pa so se Ljubljančani brez večjih težav ubranili ob domači številčni prednosti. Nato pa so še enkrat udarili tik pred koncem tretjine, ko so imeli sami igralca več, uspešen pa je bil s strelom od daleč Joona Erving.

A vodstva zmajem ni uspelo zadržati. Na začetku zadnje tretjine so domači hitro izenačili, ko so najprej enega od "power playev" le izkoristili za 2:3, nekaj minut zatem pa je Bruce Beck preusmeril plošček pred vrati za hrbet finskega vratarja.

Ob koncu sta obe ekipi iskali gol za zmago, blizu za goste je bil Žiga Pance. Ko se je zdelo, da bo šla tekma v podaljšek, pa je po podaji Čimžarja v polno 40 sekund pred koncem zadel Jaka Sodja in zagotovil nove tri točke zeleno-belim.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani spet gostovali, že v torek se podajajo v Gradec.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike