Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 26.09.2021 20:40:24

Olimpija že širi STRAH IN TREPET! Avstrijcem se TRESEJO KOLENA, zmaji so tokrat...

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 4. kroga lige ICEHL premagali Black Wings Linz s 6:3 (1:0, 3:1, 2:1).

SŽ Olimpija - Black Wings Linz 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodniki: Smetana, Sternat (glavna), Riecken, Zgonc.
* Strelci: 1:0 Leclerc (Murphy, 11.), 1:1 Lebler (Rotter, 12.), 2:1 Murphy (Leclerc, Simšič, 25.), 3:1 Koblar (Čepon, Kalan, 31., SH1), 3:2 Gaffal (Lamarche, 34., SH1), 4:2 Leclerc (Piche, Simšič, 35., PP1), 5:2 Leclerc (Pance, Simšič, 45., PP1), 6:2 Čimžar (Tomaževič, Jezovšek, 50., PP1), 6:3 Lebler (Džerinš, Rotter, 51.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 8, Black Wings Linz 18.

Ljubljanski hokejisti so odlično začeli novo sezono v zanje novem tekmovanju. V prvih treh krogih so dvakrat zmagali, nazadnje v gosteh pri lanskem finalistu Bolzanu s 6:2, danes pa je v goste prišla ekipa iz Linza, kjer igra tudi slovenski reprezentant Blaž Gregorc. Na koncu so po prepričljivi drugi in tretji tretjini dosegli novo zmago in so zdaj že pri vrhu lestvice.

Že v uvodni tretjini so domači nakazali, da želijo nadaljevati niz zmag. Imeli so pobudo, terensko premoč, v 11. minuti pa je Guillaume Leclerc tudi ob slabem posredovanju vratarja Thomasa Höneckla spravil plošček v mrežo. Gostje so sicer hitro izenačili, a je Aleš Mušič z nevarnim prodorom ob koncu tretjine spet zapretil.

V drugi tretjini so sledili tudi novi goli. Najprej je po dobri podaji izza gola iz bližine zdel Daniel Murphy, potem pa je na polovici tekme Gregor Koblar zadel še, ko so imeli domači na ledu celo igralca manj. Gostom je sicer le nekoliko pozneje uspelo začasno prekiniti nalet domačih, ko je tudi Stefan Gaffal Žana Usa premagal ob igralcu manj.

hokej olimpija
alesfevzer.com

A ta zadetek ni zmedel zmajev, saj je le minuto pozneje ob novi izključitvi na strani vse bolj nervoznih igralcev Linza z natančnim strelom pod prečko za 4:2 poskrbel Leclerc.

V zadnji tretjini je pritisk gostov trajal le nekaj minut. Ko so zeleno-beli spet pritisnili, pa so spet padali zadetki. Vidno nervozni gostje so kot po tekočem traku sedali na klop za kaznovane, domači pa so to izkoriščali. Najprej Leclerc za "hat-trick" v 45. minuti, potem pa štiri sekunde pred koncem kazni v 50. minuti Tadej Čimžar.

Linz je sicer po ogledu posnetka prišel do priznanega tretjega gola, kar pa ni spremenilo poteka tekme, saj so domači brez težav nadzorovali dogajanje in se veselili tretje zmage v nizu.

Naslednjo tekmo bodo ljubljanski hokejisti igrali v petek, ko bodo na svojem ledu v Tivoliju gostili Innsbruck.

hokej olimpija
alesfevzer.com

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike