mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA, bk
STA, bk
1 17.04.2021 22:18:47

Pa ju IMAMO! Po dolgih polfinalnih serijah sta znana FINALISTA lige AHL! Slovenska kluba ...

Martin Metelko
Nocoj smo v ligi AHL dobili oba finalista.

Polfinale med Sij Aroni Jesenicami in Asiagom ter SŽ Olimpijo in Lustenauom je trajal enako dolgo, moštva so odigrala vseh pet tekem, v finalu pa bomo žal spremljali le eno!

SŽ Olimpija je na odločilni peti s 5:0 premagala Avstrijce, medtem ko je Asiago še drugič slavil v Podmežakli (2:1) in železarjem preprečil vstop v serijo za prvaka.

Slovenska kluba se tako ne bosta pomerila za naslov prvaka lige AHL, se pa bosta nato za naslov v državnem prvenstvu.

V dosedanjem poteku polfinala so morali Jeseničani in hokejisti Asiaga dvakrat igrati podaljšek. Na prvi tekmi v Podmežakli je domača ekipa slavila z zadetkom v 73. minuti, potem pa je na naslednjih dveh priložnost za kaj več zapravila s slabim obdobjem na tekmah. Izenačen je bil tudi četrti dvoboj, ki so ga Jeseničani v gosteh dobili s 3:2 in izsilili peto tekmo.

Na tej v prvi tretjini ni bilo zadetkov, v 24. minuti pa je Jaka Sodja Gorenjcem ob igralcu več priigral vodstvo. Še v isti tretjini pa je Asiago prišel do preobrata, potem ko je v 34. in 38. minuti zadel Michele Marchetti.

Asiago je pozneje dobro zapiral vse poti proti golu, dobri dve minuti pred koncem je sicer imel priložnost Blaž Tomaževič, a je bil vratar gostov na mestu. Takoj zatem je bil zaradi udarca s palico Tomaževič še izključen, kar je dodatno otežilo delo Jeseničanom, ki so poskusili tudi brez vratarja, a neuspešno.

Po dveh nepričakovanih porazih se je v težki godlji znašlo tudi ljubljansko moštvo, a zmaji so si rešili kožo in to kako.
Polfinale je morala reševati na peti tekmi, ki je ni napovedoval nihče. Pred to je nad Ljubljančani visel velikanski pritisk, saj bi se ob izpadu na igralce sprožil val kritik. Toda s pritiskom so se znali spoprijeti in tako kot na drugi tekmi serije s pravim "blitzkriegom" že v uvodu tekme napolnili mrežo avstrijske ekipe.

Veliko je pri tem pomagal neobičajen začetek tekme. Aleksandar Magovac je že v šesti sekundi s svoje polovice presenetil vratarja Anthonyja Morrona in sprostil ekipo, ki je praktično vso prvo tretjino igrala v tretjini tekmecev, nizala priložnosti in že v prvem delu dosegla štiri gole. Dva od teh je prispeval Žiga Pance, na 3:0 pa je povišal Miha Zajc.

Številne izključitve so v drugi tretjini zaustavile ritem Ljubljančanov, ki pa so vseeno dosegli peti zadetek. In to z igralcem manj, ko je Pance izkoristil napako gostov, sam pridrsal pred vratarja ter ga tudi ugnal. Le nekaj trenutkov pozneje se je "izkazal" še v pretepu, ki ga je izzval David König, slovenski reprezentant pa ga je z nekaj udarci spravil na tla, s tem pa pokazal, kdo je v Tivoliju gospodar.

Pred zadnjo tretjino je bil zmagovalec znan, Ljubljančani nato niso več igrali najbolj zavzeto in zbrano, še vedno so imeli premoč, toda zadetkov ni bilo več.

Prva tekma finala bo v torek v Tivoliju.

Članki iz rubrike