stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.03.2021 20:24:52

Tudi Jeseničani četrtfinale lige AHL začeli z zmago

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili prvo četrtfinalno tekmo alpske lige proti Gardeni s 3:1 (1:0, 1:1, 1:0). V končnici ekipe igrajo na tri zmage, naslednja tekma bo v torek v Val Gardeni.

Jeseničani so si z borbeno predstavo priborili prvo zmago v končnici. Tekmec se je danes pokazal za trdo in trdoživo ekipo, ki so jo železarji strli šele ob koncu, ko so morali gostje tvegati brez vratarja.

Po izenačenem uvodu z nekaj priložnostmi na obeh straneh so domači povedli v 14. minuti, ko je Mirko Đumić podal pred gol, Žiga Urukalo pa je z močnim strelom od daleč premagal vratarja gostov Jacoba Smitha.


V nadaljevanju je imel precej dela tudi domači vratar Žan Us (na koncu 30 obramb), gostje so zadeli tudi okvir gola, v napadu pa so Jeseničani najprej dosegli zadetek, ki so ga sodniki zaradi igre z nogo razveljavili, v 32. minuti pa je nato podajo Patrika Rajsarja pred gol spretno izkoristil 16-letni Maks Perčič in plošček poslal v mrežo.

A prednosti domači niso znali zadržati, saj je Gardena že dve minuti pozneje znižala in napovedala trd boj do konca.

V zadnji tretjini so gostje močno pritisnili in lovili zadetek za izenačenje, Us se je nekajkrat izkazal, domači so se ubranili tudi z igralcem manj. Že več kot dve minuti pred koncem je šel Smith iz gola, a tudi ta zadnji pritisk so Jeseničani zdržali, potem pa je tik pred iztekom tekme Žan Jezovšek prišel do ploščka in ga sekundo pred koncem poslal v prazno mrežo.

Članki iz rubrike