stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 06.03.2021 21:52:24

Jeseničani po podaljšku do zmage nad Val Pusterio, OBE ekipi že v KONČNICI

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na tekmi alpske lige v gosteh po podaljšku premagali Val Pusterio z 2:1 (0:0, 0:1, 1:0; 1:0).

Jeseniški hokejisti so hitro preboleli poraz na derbiju v Ljubljani in danes proti še enemu tekmecu z vrha lestvice dosegli pomembno zmago. Po njej so zdaj na lestvici spet drugi s 66 točkami, toliko jih ima sicer tudi njihov današnji južnotirolski tekmec, a tudi dve tekmi več. Jeseničani morajo do konca rednega dela odigrati še pet tekem, so pa si v Brunicu tako kot domače moštvo že zagotovili mesto v končnici.

Moštvi je pred tekmo na lestvici ločila točka, dvoboj pa sta začeli zelo dejavno. A vsaj v prvem delu brez golov, kljub priložnostim ob igri z igralcem več.

V nadaljevanju je nekajkrat dobro posredoval vratar gostov Žan Us, toda na koncu je vendarle klonil, domači so vodstvo dosegli v 34. minuti.

sij acroni jesenice val pusteria 20 dj
Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice

A železarji se niso predali, v zadnji tretjini so prevzeli pobudo, kmalu pa so imeli tudi "power-play", ki so ga izkoristili. Za izenačenje je poskrbel Jaka Sodja, do konca rednega dela pa bi lahko vsaka ekipa prišla do zmagovitega zadetka, toda lepe priložnosti na obeh straneh so ostale neizkoriščene.

Sledil je podaljšek, ki pa se je na veselje gostov hitro končal. Zadetek za zmago sta že po 24 sekundah zrežirala brata Patrik in Sašo Rajsar, prvi je podal, drugi pa premagal Keitha Furlonga in obenem poskrbel, da so si tudi Jeseničani že dokončno zagotovili končnico. Zdaj bodo v nadaljevanju morali skrbeti predvsem za to, da bodo ostali na prvih dveh mestih.

Nov zahteven obračun pa jih čaka že v torek, ko bodo na svojem ledu gostili stare tekmece iz Ljubljane, ki so ta teden v Tivoliju na derbiju zmagali s 4:2.

Članki iz rubrike