Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.01.2021 21:32:26

Jeseničani izgubili v Asiagu, prvič letos v ligi AHL niso dosegli zadetka

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Asiagom z 0:3 (0:1, 0:1, 0:1).

Jeseničani so dolgo čakali na novo akcijo v regionalnem tekmovanju. Zadnjo tekmo do danes so namreč odigrali v začetku decembra oziroma je od zadnje tekme minil točno en mesec, potem pa so nekaj tekem tudi prestavili zaradi okužb v taborih tekmecev, tako da so v zadnjem mesecu igrali le tekme državnega prvenstva.


Zdaj so spet zaigrali v regionalnem tekmovanju, tekmec pa je bil klub, s katerim so se prejšnji teden dvakrat merili njihovi slovenski tekmeci. Ljubljanska SŽ Olimpija je imela v boju z Asiagom, sicer dvakratnim prvakom lige AHL, polovičen izkupiček, poraz v gosteh in zmago doma, Jeseničani pa so tokrat v gosteh doživeli podobno usodo in se domov vračajo s porazom.

Za domače je za vodstvo v prvi tretjini poskrbel Alexander Gellert, ki je ugnal Žana Usa, domači pa so si nato položaj izboljšali pred koncem drugega dela, ko so ob številni prednosti zadeli še enkrat.

Jeseničani so poskušali v zadnji tretjini poskrbeti za preobrat, vendar je bila domača obramba trdna, napad pa spet razpoložen ob igri z igralcem več. V 48. minuti je Gellert dosegel še drugi gol na tekmi, po 0:3 pa se železarji niso več vrnili, tudi zato, ker sami niso izkoristili priložnosti ob "power-playu" ob koncu tekme.

Po dolgem premoru Jeseničane zdaj januarja v alpski ligi čaka bolj zgoščen spored, naslednjo tekmo bodo v soboto igrali doma, ko bodo gostili Vipiteno.

Članki iz rubrike