Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.01.2021 22:49:49

VEČNI DERBI na Jesenicah odločili KAZENSKI STRELI

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili prvi slovenski večni derbi proti SŽ Olimpiji v novem letu. Na zadnji tekmi državnega prvenstva, ki ni odločala o ničemer, saj si je Olimpija že pred tem zagotovila prvo mesto pred izločilnimi boji, so bili boljši po streljanju kazenskih strelov, v rednem delu je bil izid 1:1.

Edini strelec pri kazenskih strelih je bil Žan Jezovšek, domači vratar Žen Us pa je ubranil vseh pet poskusov Ljubljančanov.

Če se doda še strelca edinega jeseniškega gola Saša Rajsarja, se ugotovi, da so bili junaki tekme trije, ki so lani nosili Olimpijin dres.

Tekma je bila sicer enakovredna, a ne preveč kakovostna. Priložnosti ni bilo veliko, obe ekipi sta imeli svoja obdobja premoči.

V prvi tretjini so bili boljši domači, ki so prek Rajsarja, ta se je pred vrati dobro znašel po odbitem ploščku, prišli v vodstvo. Na začetku druge tretjine bi Olimpija kmalu izenačila, ob igralcu manj na ledu je Aleš Mušič sam zadrsal pred Usa, a ga ni uspel premagati.



Mušič je bil uspešnejši v 34. minuti, ko je izkoristil lepo podajo Mihe Zajca.

V zadnji tretjini so bili spet za odtenek nevarnejši Gorenjci, a izid se ni spremenil. Do sprememb ni prišlo niti v podaljšku, čeprav je imel za Ljubljančane lepo priložnost Gal Koren.

Drugič v sezoni so derbi odločili kazenski streli, tako kot prvič v polfinalu slovenskega pokala so bili uspešnejši Jeseničani.

Olimpija bo v četrtfinalu igrala z Bledom, Jesenice pa proti True Celju.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike