Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.10.2020 21:47:11

Ljubljančani iz Celovca s tremi goli zaloge

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 3. kroga uvodnega dela alpske lige v Celovcu premagali drugo zasedbo moštva KAC s 4:1 (2:0, 2:1, 0:0). V tem delu tekmovanja za točke seštejejo dve tekmi istih nasprotnikov, druga tekma med Celovčani in Ljubljančani bo v četrtek v Ljubljani.

Ljubljančani so v novi sezoni prve točke dobili za seštevek obeh slovenskih derbijev z Jeseničani (zmaga 6:1 in neodločen izid 2:2), danes pa so opravili pol naloge proti celovški drugi ekipi.

Zmaji so povedli v šesti minuti, ko je zadel Luka Ulamec, že v sedmi pa je na 2:0 povišal Martin Bohinc. Zdelo se je, da bo delo Olimpije lahko, a nato se je gostom strelsko ustavilo.


Za nameček so domači v drugi tretjini izid še znižali (v vratih Olimpije je bil danes Tilen Spreitzer), a je nato Nik Simšič še pred koncem drugega dela poskrbel za novo povišanje vodstva. Pol minute pred odmorom pa je nato gostujoča ekipa izkoristila še številčno prednost in z zadetkom Žige Panceta postavila izid 4:1, ki je bil nato ob zadnji tretjini brez golov tudi končni.

Ljubljanska ekipa ima tako pred "povratno" tekmo s celovško, ki bo v Tivoliju čez pet dni, zalogo treh zadetkov.

V tem uvodnem delu nato Ljubljančane čaka še dvojni dvoboj z drugim moštvom Linza, tekmi bosta 17. in 22. oktobra, 24. oktobra pa se bo začel redni del alpske lige, ko bodo vse ekipe igrale po ligaškem sistemu z vsemi in bodo tudi točke delili za vsako posebej.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike