stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
2 10.10.2020 20:32:33

Jeseničani zanesljivo dobili prvi polčas proti Linzu

Domen Jančič
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 3. kroga uvodnega dela alpske lige premagali ekipo Steel Wings Linz s 5:0 (0:0, 2:0, 3:0). V tem delu tekmovanja za točke štejeta dve tekmi istih nasprotnikov, druga tekma z Linzem bo v gosteh v četrtek.

Jeseničani so v tem delu sezone, ko v mini skupinah v alpski ligi igrajo "domačo" in "povratno" tekmo z istim tekmecem, šele seštevek obeh pa prinese točke, prišli do prve posamične zmage. V slovenskih derbijih s SŽ Olimpijo so namreč izgubili z 1:6 in igrali neodločeno 2:2, tako da za zdaj še ostajajo brez točk v novi sezoni.

Danes so imeli status favorita proti eni skromnejših zasedb v regionalnem tekmovanju. A druga zasedba kluba iz Linza se je vsaj v prvi tretjini izkazala za dokaj trdno in borbeno, šele v drugi pa so železarji našli rešitve tudi v napadu.



Prvi je zadel Erik Svetina v 25. minuti, potem je vodstvo povišal Gašper Seršen v 38., v zadnjem delu pa so nato domači dokončali delo in si pred drugim dvobojem zagotovili visoko prednost. V polno pa sta zadela še Jaka Šturm dvakrat (44. in 57.) ter Žan Jezovšek (51.).

V tem delu lige bodo Jeseničani po obračunu z Linzem igrali še dve tekmi z drugo ekipo moštva KAC iz Celovca (17. in 22. oktobra), 24. oktobra pa se bo nato začel redni del lige z običajnim točkovanjem po vsaki tekmi.

Članki iz rubrike