kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 21.09.2020 11:08:02

Predsednik SŽ Olimpije Miha Butara spregovoril o RAZHODU z Ivom Janom

Jurij Kodrun
Šestintrideset minut po polnoči v noči na soboto je Slovenske železnice Olimpija po drugem porazu proti železarjem in po slovesu od slovenskega pokala sporočila: Ivo Jan ni več glavni trener zmajev. O tem smo se 18 ur pozneje pogovarjali s predsednikom kluba Miho Butaro.

"Z Ivom smo se razšli. Imeli smo točno določene cilje, teh pa že zdaj v septembru nismo izpolnili. Po petkovi tekmi lahko samo čestitam Jesenicam za zmago, borbenost in vse, kar so dosegle. Jaz sem seveda izredno razočaran, kot je vsak, ki tekmuje, ki hoče nekaj narediti. Ne moreš imeti pozitivnih občutkov, če izgubiš," je uvodoma povedal Butara, ki je pojasnil, da Jan, ki je bil trener članske ekipe in pa vodja trenerjev, ne bo ostal v klubu: "V tem trenutku smo prekinili sodelovanje na vseh ravneh."


ČE NE GRE V PRAVO SMER, ...

Misel, da bi se z Ivom Janom razšli, ni bila dolgo časa v mislih vodij kluba, odločitev je padla v le nekaj urah, mogoče celo minutah na petkov večer. "Glede na to, kakšno ekipo smo sestavili, kakšne cilje imamo, seveda vsako zadevo analiziramo in k temu pristopimo z vso resnostjo. Če vidimo, da neka zadeva ne gre v pravo smer, logično hitro reagiramo, če se cilji ne izpolnijo, so posledice logične," je hitro polnočno akcijo opisal Butara.


JAVILO SE JIH JE KAR NEKAJ

Na Celovški 25 se nadejajo, da bodo v tednu dni našli novega šefa klopi, do takrat pa bo moštvo vodil Gregor Polončič. In skoraj takoj, ko je novica prišla v javnost, so se začeli vrstiti klici kandidatov. "Javilo se je kar nekaj trenerjev, kar nekaj se jih je ponudilo. Zdaj bomo trezno premislili, presodili, kdo lahko tu največ naredi oziroma z nami zgradi neko resno zgodbo. Na podlagi tega se bomo odločili," je dejal predsednik SŽ Olimpije.


Odločitev o novem trenerju bodo sprejeli skupaj v ožjem krogu vodstva kluba. Najprej bodo naredili ožji izbor, vsak kandidat bo nato povedal, kakšna je njegova strategija in kaj želi doseči: "Na podlagi tega se bomo nato skupaj odločili. Iščemo osebo, ki pozna splošno sliko Evrope, ki pozna Slovenijo."

ivo jan 20 mm
Martin Metelko

ZUPANČIČ NE, KOPITAR PA ... 

Čeprav Butara v tem trenutku ni želel izdati niti enega imena – zanikal je edino, da ekipe ne bo prevzel Nik Zupančič, ki bo na Poljskem spoštoval svoj dogovor z Unio Oswiecim, ko smo mu omenili ime Matjaža Kopitarja je dejal le, da je to prehitro komentirati –, pa je mogoče, da bo ekipo prevzel tudi tuj strokovnjak.

"Že v procesu iskanja trenerja pred to sezono smo imeli stike z nekaj tujci. Zdaj so se že javili, imamo tudi nekaj domačih kandidatov. Glede tega me ne skrbi, upam, da bomo dobili tistega, ki si ga želimo, in da bo ta zgradil neko resno zgodbo," je nadaljeval naš sogovornik, ki je še dodal, da nekatere kandidate v Sloveniji že poznamo, drugih ne. Znotraj kluba ga ne bodo iskali. "Ne, ne bomo. Iščemo človeka, ki bo te fante znal povezati v neko neverjetno ekipo, ki bo dosegla cilje, ki jih še imamo," je še zaključil Butara.

Članki iz rubrike