Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bk
bk
0 02.09.2020 14:43:11

Avstrijci objavili SPORED, zdaj DVOMOV NI VEČ, hokejisti SŽ OLIMPIJE bodo to sezono IGRALI v ...

www.alesfevzer.com
Liga IceHL je objavila spored tekmovanja!

Dolgo, več mesecev, celo poletje smo čakali na odgovor in zdaj smo dobili tudi uradnega, seveda o tem, kje bo v prihodnji sezoni igrala SŽ Olimpija!


Na žalost vseh navijačev in tudi hokejistov bodo zmaji tudi to sezono igrali v ligi AHL, kajti liga IceHL je objavila spored tekmovanja, v katerem pa SŽ Olimpije ni, da bo tako pa je danes popoldne sporočil tudi klub.

Zaradi trenutnih razmer povezanih s covid-19 bo SŽ Olimpija še eno sezono igrala v alpski hokejski ligi.

Vodstvo lige IceHL je klub obvestilo, da se v sezoni 2020/21 še ne pridruži ligi. Odločitvi je botrovala trenutna situacija povezana z pandemijo covid-19 in različnimi ukrepi v državah, iz katerih klubi tekmujejo v ligi. Dodaten razlog je tudi negotovost, kako se bodo razmere odvijale v prihodnjih mesecih.

miha butara
Martin Metelko

IceHL je zmaje še obvestila, da postopki vključevanja kluba v ligo potekajo naprej. Skupni cilj tako IceHL kot SŽ Olimpija je, da končno odločitev dosežejo že do konca 2020.

Med vodstvom IceHL in SŽ Olimpija so v zadnjih mesecih potekali sestanki, na katerih so se dogovorili o finančnem okviru, ki ga mora klub izpolniti in na podlagi teh dogovorov je predsedstvo IceHL vključitvi SŽ Olimpije v ligo naklonjeno.

Christian Feichtinger, generalni direktor IceHL je dejal: »Žal zaradi trenutne situacije s covid-19 nismo mogli končati postopka prijave SŽ Olimpija. IceHL je mednarodna liga in naš cilj je vključiti čim več prestolnic srednjeevropskih držav. Spremljali smo rast SŽ Olimpija od njenega začetka v alpski hokejski ligi, njihovi športni uspehi in finančna disciplina so bili med boljšimi v ligi. Pogovori, ki smo jih imeli z vodstvom SŽ Olimpija, in okviri našega sodelovanja so bili med klubi pozitivno sprejeti. Prepričan sem, da bodo naši lastniki dokončno odločitev sprejeli do konca letošnjega leta.«

Miha Butara, predsednik SŽ Olimpija pa je dodal: »Že večkrat smo poudarili, da so naši cilji dolgoročni in trdni. Eden od ciljev je tudi priključitev ugledni IceHL, ki je najmočnejše hokejsko tekmovanje v Srednji Evropi. Trenutna covid-19 kriza je nekoliko zaustavila naše cilje, vendar nas ne bo ustavila. Prepričan sem, da bosta Ljubljana in SŽ Olimpija v sezoni 2021/22 del IceHL. Zadnja leta smo dosegli naše zastavljene cilje, tako na športnem kot poslovnem področju. Zato ne glede na trenutno situacijo naši cilji ostajajo visoki. Želimo si osvojiti naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in alpsko hokejsko ligo. Pri tem želimo ostati zvesti naši zavezi, da moštvo sestavljajo pretežno slovenski igralci. Rad bi se zahvalil vodstvu IceHL za podporo, zaupanje in pozitiven odnos do našega kluba.«

Značke: sž-olimpija, icehl

Članki iz rubrike