Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.01.2020 17:39:57

Jeseničani niz zmag podaljšali na šest

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh v Celovcu premagali drugo ekipo moštva KAC s 4:0 (0:0, 3:0, 1:0).

Jeseniški hokejisti so se konec decembra in januarja odločno podali v lov na končnico. Po visokem porazu v slovenskem derbiju 20. decembra so izgubili le še eno tekmo (28. decembra s Pustertalom), dosegli pa osem zmag. Zadnjih šest v nizu, danes so za nove tri točke po dobrem drugem delu tekme premagali tekmece z druge strani Karavank.

Odpor mladih Celovčanov so sicer strli šele v drugi polovici tekme, prvi del se je končal brez golov, potem pa so zadeli Žan Poklukar v 23. ter Andrej Hebar v 30. in 34. minuti. V zadnji tretjini pa je zmago potrdil Miha Brus, ko je izkoristil jeseniško prednost igralca več.



Jeseničani so po tej seriji zmag zdaj že precej napredovali na lestvici in se močno približali mestom, ki neposredno vodijo v končnico. Trenutno so osmi, od šestega, kjer je Feldkirch, pa jih loči le točka.

Naslednjo tekmo bodo železarji igrali v četrtek, ko bodo gostovali pri Asiagu, enem od neposrednih tekmecev za končnico.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike