Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
19.05.2015 08:29:06
Deli članek:

Telemach Olimpija: Po zgledu premier lige

Nikola Miljković

Fabian Dahlem bo od srede opravljal vlogo športnega direktorja in trenerja pri hokejski Olimpiji. Matjaž Sekelj je še v klubu, vendar ne več v izvršilni vlogi.

Predsednik Olimpije Marko Popovič je prejšnji teden govoril, da bo v ponedeljek (včeraj) v Ljubljano prispel novi športni direktor kluba. "Za dva dni smo morali prestaviti prihod novega športnega direktorja v Ljubljano. Fabian Dahlem ima doma še nekaj obveznosti. Z njim smo v resnih pogovorih, verjetno pa tudi ni računal, da se bodo stvari razpletale tako hitro," je povedal Popovič, ki je poudaril, da bo Dahlem opravljal tudi vlogo trenerja prvega moštva. "Opravljal bo obe vlogi." 

Torej tako kot v nogometu, ko imajo predvsem klubi v angleški premier ligi na klopi menedžerja-trenerja, ki odloča o prihodih in odhodih iz moštva, poleg tega pa je glavni trener ekipe. "V nogometu je malce težje, ker je tam lahko interesov precej več, saj bi lahko neki igralec igral samo zato, da ga potem trener-menedžer proda naprej. V hokeju pa prestopov v ligah, v katerih igramo mi, in z igralci, ki jih imamo na voljo, praktično ni. Tako teh težav nimamo, zato smo se na upravnem odboru odločili, da je združitev teh dveh funkcij primerna. Do konca meseca se bo Dahlem pogovoril s slovenskimi igralci, potem pa še z nekaterimi tujci. Funkcija športnega direktorja se bo v veliki meri z začetkom priprav končala. Na tem področju ne bo nobenih težav," je prepričan Popovič.

Arsen Perić

SEKELJ OSTAJA V KLUBU?
Matjaž Sekelj naj bi še vedno ostal v klubu. "Seveda se mora najprej odločiti on, in če mu bo ustrezalo, bo ostal v klubu. Vidim ga na mestu skavta, ki naj bi pripeljal igralce, potem pa se bomo mi – športni in poslovni direktor ter jaz – odločili, ali ga vzamemo ali ne. Sekelj bi lahko bil tudi človek za komunikacijo z ligo EBEL, saj je bil dolgo časa podpredsednik lige in te ljudi dobro pozna. In to bi bilo vse, kar bi Sekelj počel za klub," je govoril predsednik, ki si želi, da bi imel vsak od večjih ljubljanskih klubov tudi "svoj" avtobus mestnega prometa, ki bi bil odet v njihove simbole ter fotografije.

"Pripravili smo tudi grafično zasnovo in jo poslali odgovornim na mestni občini in upam, da bo vse skupaj obrodilo sadove. S tem bi v Ljubljani dvignili prepoznavnost ljubljanskih klubov. Če ni rezultatov, je prepoznavnost slaba, glede na to, v kakšnem stanju smo vsi skupaj, pa vsaj še dve leti kakšnih rezultatskih čudežev ni za pričakovati. Potem pa bi se lahko, če bomo pametni, vse skupaj začelo premikati na boljše," je še povedal predsednik ljubljanskih hokejistov, ki še vedno čakajo na odločitev sodišča o prisilni poravnavi.