ženska pav Dobra karma

V vašem astro znaku prebiva žival. Preverite, ...

kamela, kamelji mladič Svet24.si

V ljubljanskem živalskem vrtu so dobili mladiče

žabjak, romsko naselje Reporter.si

Ko so gasilci po gašenju zapuščali naselje ...

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

DONIRAJ Necenzurirano

Prve državne donacije za Janševe medije

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

glasba 89 Njena.si

Usodno vino: Nina in Martin spet skupaj

STA
STA
0 08.04.2020 20:51:38

Hokejski klub navijačem ponudil zaščitne maske v klubskih barvah

Avstrijski hokejski klub, Vienna Capitals, je odkril zelo donosno tržno nišo ter se hitro prilagodil potrebam časa v boju proti širjenju koronavirusne bolezni. Vsem navijačem je prek svoje spletne trgovine ponudil zaščitne maske za obraz, ki prekrijejo usta in nos, v klubskih barvah in z logotipom kluba, v dveh barvah rumeni in črni.

Cena za masko je 6,90 evra. Na njej pa je napis v angleščini Skupaj. Ena misija

Vienna Capitals je avstrijski hokejski klub, ki igra v avstrijski ligi Ebel, v kateri sta v preteklosti nastopala tudi oba najboljša slovenska kluba z Jesenic in Ljubljane. Domače tekme igra na Dunaju v Avstriji. Njihova dvorana se imenuje Albert Schultz ledna dvorana. Avstrijsko prvenstvo so osvojili dvakrat v letih 2005 in 2017.

Po navedbah kluba bo vsak evro od prodanega izdelka doniran mobilnemu otroškemu hospicu MOMO, dunajski otroški paliativni oskrbi.



Tudi v Avstriji bo od naslednjega tedna naprej obvezno nošenje zaščite za usta in nos. V avstrijskih supermarketih je maska že nekaj dni obvezna. Nakupovanje brez zaščite za usta in nos zaradi pandemije ni več dovoljeno. V prihodnosti bo ta zahteva veljala tudi za javni prevoz na Dunaju in vse odprte poslovne prostore.

"Tako da imate v teh težkih časih maske vedno s seboj in hkrati lahko pokažete, za kateri najljubši klub vam bije v srcu. Od zdaj naprej obstajajo zaščitne maske v klubskih barvah, z logotipom Vienna Capitals," so prestolniki zapisali na spletnih straneh.

Solidarnost pa so izkazali dunajski hokejski navijači, ki nudijo pomoč pri vsakodnevnih opravilih ljudem, ki zaradi krize že nekaj tednov ali v bližnji prihodnosti ne smejo ali ne bodo smeli zapuščati svojega stanovanja ali hiše. Seveda bo klub vse navijaške prostovoljce opremil s svojimi klubskimi zaščitnimi maskami, so obljubili.

Članki iz rubrike