Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.12.2019 20:27:31

Za domače slovo od leta 2019 tesna zmaga Olimpije

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Wipptal Broncos iz Vipitena s 4:3 (0:2, 3:0, 1:1).

Začetek danes ni bil najboljši. Domači so sicer imeli terensko premoč, a niso zadeli. Gostje pa so udarili dvakrat na podoben način, ko so v dveh minutah in pol dvakrat izkoristili nezbranost domače obrambe in matirali vratarja Tilna Spreitzerja.

Nadaljevanje je bilo bistveno boljše. Najprej Ljubljančani sicer niso izkoristili prednosti dveh igralcev več, se je pa igra nato povsem preselila pred vrata gostov, domači pa so nenehno pritiskali in si ustvarjali priložnosti. Začeli pa so tudi zadevati, najprej je po lepi akciji znižal Anej Kujavec (25.), v 37. minuti je nato iz bližine pod prečko natančno meril Janez Orehek, pritisk zmajev v tej tretjini pa je obrodil sadove še štiri sekunde pred koncem, ko je vratarja Jakoba Rabanserja premagal še Aljaž Chvatal.



A visokega ritma domači niso zadržali, v zadnjem delu so bili gostje spet enakovredni in z igralcem več tudi izenačili. Zadnjo besedo pa so le imeli domači, po strelu Gala Korena (57.) je plošček presenetil vratarja gostov in končal v mreži za končnih 4:3.

Naslednja tekma, zadnja v koledarskem letu 2019, zeleno-bele čaka v ponedeljek, ko bodo gostovali pri Fassi, tudi leto 2020 pa bodo začeli v gosteh, v četrtek bodo igrali pri Rittnu.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike