krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
3 09.05.2019 10:18:52

PREMIKA SE! V ljubljanskem hokeju velik PRETRES, na Jesenicah pa velik KORAK NAPREJ!

Jurij Kodrun
Po končanem svetovnem prvenstvu divizije 1A v kazahstanski prestolnici se je hokej v Sloveniji za kakšen mesec ustavil. No, ne povsem. Led se je sicer res stopil, toda v hokejskih krogih se dogaja marsikaj zanimivega. Kot kaže, bodo tudi Jesenice končno dobile novega predsednika.

Na Gorenjskem, ali bolje rečeno v Zgornjesavski dolini, najbolj hokejskem kraju v Sloveniji, se bo v dvorani Podmežakla, od koder prihajajo tudi najboljši slovenski umetniki s ploščkom, kot kaže, začelo neko novo obdobje.

Po potopu članske ekipe, ki je morala zaradi milijonskih dolgov izstopiti iz lige EBEL in celo likvidirati društvo, je pred leti ob pomoči hokejske zveze zraslo novo moštvo, ki ga je v tistem času prevzel Anže Pogačar, ljubitelj hokeja. Odgovorni na zvezi so ponujeno roko sprejeli, ljubitelji hokeja na Jesenicah prav tako, a s precejšnjo nejevero in previdnostjo. Pogačar se je trudil in moral krmariti med ostrimi skalami Save Dolinke, da je članski hokej na Jesenicah ohranjal pri življenju, toda več kot to, da je jeseniško hokejsko glavo držal nad vodno gladino, mu ni uspelo. V gorenjskem, posebej pa jeseniškem hokeju, je vse preveč starih zamer, ki mnogim zapirajo vrata oziroma preprečujejo, da bi si dva, ki imata jeseniški hokej sicer rada, segla v roke.

Strah pred negotovostjo
Jeseniško moštvo v pretekli sezoni ni izpolnilo ciljev. Niso se uvrstili v finale alpske lige, niso osvojili državnega prvenstva, izmuznil se jim je pokal ... Železarska ekipa na Jesenicah je rep in glavo dobila šele po prihodu Marcela Rodmana, ki pa je zdaj že odšel s trebuhom za kruhom na Madžarsko; tja, kjer je videl urejene razmere in dolgoročno strateško usmeritev. Hm, le kako bi nekdo, ki je res pokazal pravo trenersko vizijo in predanost, lahko ostal v klubu, ki finančno ni mogel izpolnjevati obveznosti niti za tekočo sezono, kaj šele, da bi imel urejene denarne tokove za naslednjo sezono ali dve?

»Morali bi že začeti priprave na naslednjo sezono, a jih še nismo,« je pred dnevi za Ekipo SN povedal še vedno aktualni predsednik HK Jesenice Anže Pogačar in dodal: »Eden od glavnih razlogov za to je, da nimamo trenerja. Čakamo odločitev mesta Jesenice, ki se mora izjasniti, ali sploh še hoče gojiti hokej in na kakšni ravni. Ponavljam se že vrsto let in to nima več smisla. Jeseniški hokej ne more biti osebni projekt Anžeta Pogačarja in še petih posameznikov ter 15 sponzorjev. Povsod po svetu in tudi po Sloveniji so mesta tista, ki prva stojijo za uspešnimi klubi in jih tudi financirajo. Naš klub je največji promotor mesta Jesenice, slednje pa nam financira zgolj uporabo ledu oziroma dvorane; dobimo subvencijo. Mesto podpira mladinski hokej; to je vse super in prav, toda potem pa naj na Jesenicah gojimo samo mladinski hokej.«

Predsednik Pogačar že nekaj let tarna, da ga nihče noče zamenjati in da predsednik kluba ostaja samo zato, ker nihče noče prevzeti te funkcije.

Sprememba na junijski skupščini?
V prvi polovici junija bo imel jeseniški klub redno letno skupščino, kjer bodo potrjevali poročila za preteklo sezono, ozrli pa se bodo tudi naprej.

Zelo verjetno bodo na dnevni red uvrstili tudi kandidaturo za novega predsednika tega uglednega slovenskega športnega kolektiva. Kot kaže, jo bo oddal še ne 40-letni Ljubljančan (ki sicer živi na Škofljici) Jure Leben, nekdanji minister za okolje v zdajšnji slovenski vladi Marjana Šarca, ki je moral odstopiti zaradi dvigovanja prahu v aferi maketa drugega tira. Leben je nato izstopil tudi iz Stranke modernega centra, ki jo vodi nekdanji premier Miro Cerar.

Leben naj bi svoje delo ministra za okolje opravljal dobro, toda njegov odstop, ki je bil izsiljen, naj bi bil posledica nekaterih drugih interesov. Zdaj se je vrnil v podjetje BLS Sinergije iz Portoroža.

Kakšno povezavo imata s hokejem omenjeno podjetje in Jure Leben, ki je bil v mladosti zelo dober košarkar?

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: jesenice, ahl

Članki iz rubrike