krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
6 04.05.2019 11:10:52

Spet brez MIRU na HOKEJSKIH Jesenicah! Železarji na NOVI PRELOMNICI, spet jim GROZI KONEC, rešitev pa le ENA!

Jurij Kodrun
Le dober teden po koncu klubske sezone je jeseniška hokejska prihodnost znova negotova.

Klubska sezona na domačih tleh se je končala pred dobrim tednom, kot vedno pa se ekipe že ozirajo v naslednjo; oziroma bi se vsaj morale. Rokave je treba zavihati zdaj, a prav v vseh klubih tega ne morejo storiti – da je tako pri prvem jeseniškem moštvu, pa ni prav nič obetavno.

Za železarji je sezona, ki bo hitro odšla v pozabo. Veliko je bilo padcev, nato tudi nekaj vzponov, a premalo, da bi se rdeče-beli lahko kosali z vsem, kar je letos ponudila Slovenske železnice Olimpija. »Zadovoljni smo lahko le z zadnjim delom sezone in s tem, da je ekipa res dala vse od sebe. Z rezultati ne moremo biti, s tega vidika je sezona neuspešna,« se je najprej v pogovoru za tiskano izdajo Ekipe SN v preteklost ozrl predsednik jeseniškega kluba Anže Pogačar.

O preteklosti ni več kaj reči; nesmiselno je razpravljati o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, pomembno je le naslednje leto, naslednja leta, misli pa so trenutno vse prej kot optimistične. Če bi bilo vse normalno, bi morala prihodnost prinesti še večjo angažiranost vseh vpletenih v jeseniški hokej, še več delavnosti, večjo motivacijo in večje vložke, je poudaril Pogačar in dodal, da imajo na Jesenicah vsako sezono upanje in ideje, kaj in kako; včasih se jim izide, velikokrat pa tudi ne. »Morali bi že začeti priprave na naslednjo sezono, a trenutno pri nas ni tako,« je dejal naš sogovornik. Zakaj ne? »Eden od glavnih razlogov je, da nimamo šefa stroke oziroma trenerja, glavni razlog pa je, da čakamo odločitev mesta Jesenice, ki se mora izjasniti, ali sploh še hoče gojiti hokej in na kakšni ravni. Ponavljam se že vrsto let in to nima več smisla. Jeseniški hokej ne more biti osebni projekt Anžeta Pogačarja in še petih posameznikov ter 15 sponzorjev,« je vnovič opozoril Pogačar.

racic pogacar rodman
Blaž Račič, Anže Pogačar in Marcel Rodman
Jurij Kodrun

»Povsod po svetu in tudi po Sloveniji so mesta tista, ki prva stojijo za uspešnimi klubi in jih tudi financirajo. Naš klub je največji promotor mesta Jesenice, slednje pa nam financira zgolj uporabo ledu oziroma dvorane, dobimo subvencijo. Mesto podpira mladinski hokej, to je vse super in prav, toda potem pa naj na Jesenicah gojimo samo mladinski hokej. Nočem in ne izvajam nobenega pritiska, to so le gola dejstva,« je pripomnil predsednik železarjev, ki sanja o tem, da bi jeseniški klub živel v podobnih razmerah kot njihovi največji rivali: »Prepričan sem, da bi v ligi AHL potem gledali slovenski finale.«

Decembra lani so na Jesenicah izvolili novega župana. Novi šef mesta je postal Blaž Račič, ki je bil navzoč tudi, ko so železarji decembra predstavili novega glavnega trenerja Marcela Rodmana. »Ne vem, kaj naj si obetamo. Vse je možno. Na tej relaciji smo pričakovali več, trenutno ne vemo še čisto nič,« je pojasnil Pogačar: »Njihove odgovore bi morali že dobiti, a se vse prelaga, odlaša, kar je najslabše. Lani smo tri mesece čakali, pa ni bilo nič, potem pa smo na hitro sestavili ekipo. Iz leta v leto to pač ne gre, tako ne more biti.«

S preteklo sezono finančno še niso poračunali; igralcem je klub dolžan eno plačo, na koncu je proračun znašal 450 tisoč evrov, o tem in marsičem drugem pa bodo razpravljali tudi na občnem zboru društva v prvi polovici junija.

Ker je prihodnost kluba negotova, se Pogačar v tem trenutku ne ozira ne po novem trenerju ne po igralcih, čeprav bi moralo biti to v tem času njegova prednostna naloga. Toda v trenutnih okoliščinah ne more biti. »Morali bomo začeti delati tudi na tem področju in računam, da bodo določene stvari po praznikih že jasne. Veliko možnosti je odprtih, bomo videli, kako se bo vse izteklo,« je s še enim negotovim odgovorom postregel prvi mož gorenjskega kluba, ki bo najprej poiskal glavnega trenerja, a pravi, da niso razmišljali še o nobenem točno določenem imenu.

Članki iz rubrike