pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
0 21.04.2019 22:29:26

Olimpija ZMAGOSLAVNO iz Brunica, Jeseničani SI MANEJO ROKE!

ALESFEVZER.COM
Hokejisti SŽ Olimpije so v sedmi tekmi finala alpske lige pred dva tisoč gledalci v Brunicu premagali Pustertal s 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) in s skupnim izidom 4:3 v zmagah osvojili regionalno tekmovanje. Za Olimpijo sta zadela Žiga Svete (53.) ter dvakrat Miha Zajc (54. in 59.).

Ljubljančani so se kot prva slovenska ekipa uvrstili v finale regionalnega tekmovanja in v finalu nato tudi slavili ter postali tretji zmagovaci alpske lige po Rittnu leta 2017 in Asiagu lani.

Na prvih šestih tekmah finala je veliko bolje kazalo Južnotirolcem, ki so po zmagi s 3:0, porazu z 2:7 in zmagah s 6:4 in 4:3 po podaljšku že vodili s 3:1. Za končno slavje jim je manjkala zgolj še pika na i, a so zmaji na peti tekmi po podaljšku zmagali s 3:2. Nato so v petek v Tivoliju slavili s 6:2 in finalno serijo izenačili na 3:3.

V sredo, ko so hokejisti Pustertala na peti finalni tekmi ob prednosti s 3:1 v zmagah v 50. minuti vodili z 2:0, je verjetno malokdo verjel, da bo štiri dni pozneje v isti dvorani veliko slavje ekipe v zeleno-belem. A slovenska ekipa je v finalu pripravila popoln preobrat, tako v skupnem seštevku, kjer je zaostanek 1:3 spremenila v slavje s 4:3, tako kot na današnji tekmi, kjer je Olimpija spet zaostajala, na koncu pa v le nekaj minutah vse obrnila na glavo.

A danes dolgo ni kazalo na to. Odločilna finalna tekma je bila po pričakovanjih trda, nervozna, v nabito polni dvorani v Brunicu - Olimpijo je bodrilo okoli dvesto navijačev - pa so bili hokejisti Pustretala boljši za zadetek, ki ga je dosegel Armin Hofer že v prvi tretjini.


Pozneje sta bili ekipi dokaj izenačeni, nobeni pa ni uspelo spremeniti v prednost številnih "power-playev". Na ljubljanski strani so morali tudi precej garati v obrambi, saj so si privoščili kar nekaj izključitev, je pa vratar Žan Us popravljal tudi kakšno napako v obrambi in tako obdržal upanje za preobrat. Blizu zadetku so bili gostje tik pred koncem druge tretjine, a vratar Keith Furlong ubranil poskus Marka Čepona, nato pa je prišla zadnja tretjina.

Ta del igre je v finalu Olimpiji dvakrat odnesel zmago, ko so slabo odigrali odločilnih 20 minut na prvih domačih tekmah v Tivoliju. A danes so poskrbeli za popoln preobrat. Podobno kot na prejšnji tekmi v Brunicu je ljubljanski udarec prišel slabih deset minut pred koncem. Tokrat je bil s strelom od daleč nevaren Žan Jezovšek, zadetek so nato sodniki pripisali Žigi Svetetu. A gol v mreži Pustertala je dal krila gostom, sad takšnega razmerja moči pa je bil nato še drugi zadetek. Le dobro minuto in pol po prvem je Miha Zajc z novo lepo akcijo matiral Furlonga in postavil temelje za zmago.

Gostitelje je zagrabila panika, morali so tvegati vse, igra brez vratarja že dve minuti pred koncem pa se je zanje končala slabo. Olimpija je prišla do ploščka, Zajc pa je z zadetkom na nebranjena vrata postavil piko na i. V zadnjih minutah pa so Ljubljančani znali ubraniti prednost dveh golov, tako da je lahko kapetan Aleš Mušič dvignil pokal za najboljšega v tem tekmovanju.

Za zeleno-bele sezone še ni konec, pred njimi je namreč še finale državnega prvenstva, v katerem jih čaka derbi z Jesenicami. Zaradi dolge sezone v ligi AHL bosta prvaka odločili zgolj dve tekmi, prva je na sporedu v torek na Gorenjskem, druga v četrtek v prestolnici.

Na Jesenicah si že manejo roke, saj računajo na to, da bodo tekmeci utrujeni po zahtevni finalni seriji v ligi AHL, hkrati pa je jasno, da bodo v ljubljanskem taboru po zasluženem slavju v regionalni ligi v slabih 48 urah zelo težko 'preklopili' na drugi finale.

Članki iz rubrike