Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
2 09.04.2019 23:43:13

KAKŠNA ŠKODA! Nič od VELIKEGA DERBIJA, Jeseničani po pravi DRAMI razočarani z ledu

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v peti tekmi polfinala alpske lige na gostovanju v Brunicu izgubili s Pustertalom po podaljšku z 2:3 (0:1, 1:0, 1:1; 0:1). Jeseničani so tako ostali brez finala, v katerem se bosta na štiri zmage merila SŽ Olimpija in Pustertal.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so o vstopu v finale regionalnega tekmovanja odločali v zadnji tekmi. Drugi polfinale med SŽ Olimpijo in Lustenauom je bil končan že po treh dvobojih, v tem pa sta tekmeca igrala za vsak gol in vsak meter ledu na vsaki od petih tekem. Danes je tudi odločilna tekma minila v tem slogu, na koncu pa se je končala nesrečno za železarje.

Veliko priložnost so imeli slovenski prvaki v četrti polfinalni tekmi; na domačem ledu pa so izgubili z 2:3, potem ko so bili boljši v prvi tretjini, dvakrat ulovili tekmece, nazadnje pa so jim ti zadnji gol zabili 16 sekund pred koncem.

A pred tem so tudi sami delovali podobno. Tretjo tekmo v Brunicu so namreč dobili na isti način, saj je Andrej Tavželj zadel pičle tri sekunde pred koncem, kar je bil sploh edini gol na tej tekmi. Pred tem pa sta se dve končali po podaljšku, prvo so dobili hokejisti Pustertala, drugo pa Jeseničani.

Danes so se oboji zavedali, da popravnega izpita ni več, tako kot vselej v tem polfinalu pa sta imela veliki vlogi oba vratarja. Delo sta Colin Keith Furlong pri domačih in Matthew Climie pri gostih večinoma opravljala dobro, vseeno pa je jeseniški prvi naredil napako. Po poskusu izbijanja ploščka izza vrat so do njega prišli domači in že v četrti minuti povedli.



A pozneje je bil ritem takšen kot na prejšnjih tekmah; golov ni bilo veliko, v drugi tretjini samo en, zanj pa je po protinapadu poskrbel Gašper Glavič.

Tekma je bila spet povsem odprta, domači pa so še enkrat prišli do prednosti. V 44. je zadel Tomaso Traversa, a predaje pri Gorenjcih ni bilo. Vztrajna igra se je obrestovala štiri minute pred koncem, ko je David Rodman poskrbel za izenačenje na 2:2 in izsilil še tretji podaljšek v tej seriji.

Začetek slednjega je pripadel domačim, ki so najprej stresli okvir gola, v šesti minuti pa nato tudi zatresli mrežo Climieja; strelec je bil Armin Hofer, ki je tako končal sanje o povsem slovenskem finalu regionalnega tekmovanja.

Finale se bo začel v četrtek. Ljubljančani bodo na prvi tekmi gostovali, že v petek pa bo v Brunicu tudi druga tekma. Sledili bosta dve tekmi v Ljubljani (14. in 15. april), če zmagovalca še ne bo, pa bodo tekme potem izmenično na dva dni na Južnem Tirolskem in v Tivoliju.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike