Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 01.04.2019 21:51:22

Ljubljančani polfinale začeli z zmago

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi polfinalni tekmi alpske lige na domačem ledu premagali Lustenau s 4:1 (2:0, 1:1, 1:0). V polfinalu moštvi igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v sredo v Lustenauu.

Ljubljančani so si polfinale, ki je bil eden minimalnih ciljev v sezoni, priigrali težje od pričakovanj. V četrtfinalni seriji proti Rittnu so igrali po sistemu toplo-hladno. Čeprav so si tekmeca sami izbrali, na prvih dveh tekmah v gosteh niso našli prave rešitve za Ritten in so tekmi končali celo brez brez doseženega zadetka (0:4 in 0:5).

Na domačih tekmah je bila slika povsem drugačna, trem visokim zmagam (3:0, 6:2 in 4:1) pa so Ljubljančani nato na šesti tekmi dodali še prvo v gosteh (3:1) in si zagotovili polfinale.

V njem imajo prednost domačega terena, tekmeca pa so dobili šele v soboto zvečer, saj sta Lustenau in mlada ekipa Salzburga igrala sedem tekem. Nazadnje so bili uspešni hokejisti Lustenaua, ki so zaostanek 2:3 v zmagah spremenili v končni uspeh s 4:3.


Olimpija, v rednem delu je bila druga (Lustenau pa šesti), je v prvem delu sezone s to ekipo doživela po eno zmago in poraz.

Danes so domači začeli odločno, igrali so tudi na krilih dobre forme doma v zadnjih tekmah, kjer so nanizali osem zmag. Tudi tokrat so stisnili tekmece, ki jih je večkrat reševal vratar Matthieu Corbeil. A je sredi prve tretjine vendarle klonil, potem ko ga je z igralcem več premagal Sašo Rajsar. Dve minuti pozneje so domači po lepi akciji povišali vodstvo, po podaji izza gola je zadel Aleš Mušič.

V nadaljevanju so gostje nekoliko zadihali in tudi sami ogrožali Žana Usa, a so najprej domači povedli s 3:0, zadel je Gal Koren, ko je ob številčni prednosti tekmecev pobegnil v protinapad; gostje so sicer kmalu zatem znižali, toda Olimpijina igra je bila dovolj zanesljiva, da ni dovolila preobrata.

Tudi v zadnjem delu so imeli domači vse pod nadzorom (streli na koncu 47-23), dvakrat zadeli tudi okvir gola, ko pa so minuto in pol pred koncem gostje skušali brez vratarja priti do znižanja, pa je Aljaž Chvatal pobegnil v protinapad in za potrditev zmage dosegel gol v nebranjeno mrežo.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike