kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.03.2019 22:50:20

Na šesti tekmi končali delo, tudi SŽ Olimpija v polfinalu lige AHL

www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v šesti četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh premagali Ritten s 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) in si s skupnim izidom 4:2 v zmagah priigrali polfinale.

Ljubljančani so doslej v tej četrtfinalni seriji igrali po sistemu toplo-hladno. Čeprav so si tekmeca sami izbrali, pa vsaj na prvih dveh tekmah v gosteh niso našli prave rešitve za Ritten. Še več, druga ekipa rednega dela je na prvih dvobojih na Južnem Tirolskem ostala celo brez doseženega zadetka (0:4 in 0:5).

Na domačih tekmah je bila slika povsem drugačna, tri visoke zmage (3:0, 6:2 in 4:1) so bile prava popotnica in obenem uganka za navijače, kako lahko ekipa doma igra tako prepričljivo, v gosteh pa prav tako izgublja.

Del rešitve je bil morda zgodnejši odhod na tekmo: v tivolski zasedbi so se odločili, da tokrat na dolgo pot ne bodo odšli šele na dan tekme, temveč že dan prej.


Vse skupaj je imelo pozitiven učinek; prednost 3:2 v zmagah, ko jim je do uspeha manjkala le še ena, se je v praksi hitro spremenila še v zadetek v gosteh. Led je prebil Luka Zorko z igralcem več v sedmi minuti, nato je minuto in pol pozneje zadel še Žiga Pešut.

Tega zaostanka domačim ni uspelo izničiti. V drugi tretjini so bili boljši gostje, a je domače reševal vratar Thomas Trangust, v zadnji pa so po znižanju na 1:2 gostje hitro odgovorili, gol Žige Sveteta v 50. minuti ob številčni prednosti pa je nazadnje dokončno prevesel tehtnico na ljubljansko stran.

V zadnjem dvoboju četrtfinala se merita Lustenau in mlada ekipa Salzburga; današnji gostje so na tekmo prišli s prednostjo 3:2 v zmagah, danes pa so domači zmagali s 4:2 in izsilili še sedmo tekmo.

Olimpija bo v polfinalu, ki se začne v ponedeljek, igrala z zmagovalcem tega para, Jeseničani, ki so do tega dela tekmovanja prišli bolj gladko s 4:0 v zmagah proti Asiagu, pa se bodo merili z najboljšo ekipo rednega dela Pustertalom.

Značke: hokej, sta, sž-olimpija, ahl

Članki iz rubrike