Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 18.03.2019 23:14:48

Sodja junak železarjev

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh premagali Asiago z 2:1 (1:0, 0:1, 1:0). V četrtfinalu igrajo na štiri zmage, naslednja tekma bo v sredo na Jesenicah.

Jeseničani so do četrtfinala regionalnega tekmovanja prišli prek kvalifikacij, potem ko so v rednem delu tekmovanje končali na osmem mestu. V kvalifikacijah so v dveh tekmah in po dveh zmagah s 3:0 izločili Wipptal iz Vipitena.

Jeseničani kot kvalifikanti niso mogli izbrati tekmeca za četrtfinale, pri izbiri so celo ostali zadnji, tako da Asiago kot četrti po rednem delu ni imel druge izbire. Z lanskimi zmagovalci tega tekmovanja imajo Jeseničani v tej sezoni polovičen izkupiček, jeseni so doma zmagali po podaljšku, februarja pa v gosteh izgubili po kazenskih strelih.

Tudi danes je bil boj v Asiagu trd in izenačen. Moštvi sta bili enakovredni, Jeseničani pa so prvi povedli, ko je v 12. minuti v polno zadel Gašper Glavič.



Nadaljevanje je bilo podobno ostro in tudi precej grobo, saj sta si obe ekipi prislužili precej izključitev. A številčne prednosti ne Asiago ne Jesenice nista znala izkoristiti, razpoložena pa sta bila tudi vratarja, pri domačih Frederic Cloutier, pri gostih pa Matthew Climie. A sredi tekme je, celo ob igralcu manj na ledu, gostujočega le premagal Allan Mark Naclerio.

Ko je že kazalo, da bo šla tekma v podaljške, saj v zadnjem delu dolgo ni bilo nobenega zadetka, pa so nato slovenski prvaki le dosegli odločilni zadetek. V 58. minuti je zadel Jaka Sodja, minimalne prednosti gostov pa domačim kljub poskusu brez vratarja zadnje pol minute ni uspelo nadoknaditi in prednost v četrtfinalu so si zagotovili slovenski hokejisti.

V tem delu tekmovanja moštva igrajo na štiri zmage, tekme bodo še 20., 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Članki iz rubrike