kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 18.03.2019 21:40:19

Kapetan začel in dokončal delo Olimpije!

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi četrtfinalni tekmi alpske lige premagali Ritten s 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). V četrtfinalu moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v sredo na Južnotirolskem.

Ljubljanski klub je bil med četverico, ki si je kot prva po rednem delu zagotovila neposredno uvrstitev. Pri izbiri tekmeca za četrtfinale, izbrali so kot drugi za Pustertalom, so se v ljubljanskem taboru v petek odločili za Ritten, čeprav bi lahko teoretično poskrbeli tudi za slovenski obračun z Jeseničani.

Z Rittnom imajo zeleno-beli letos pozitivne izkušnje, na prvi tekmi rednega dela so septembra zmagali s 5:1, v gosteh pa februarja prav tako s 5:1.

Danes so bili večji del dvoboja domači boljši, toda dolgo so se gostje odlično upirali v obrambi, v vratih pa je bil razpoložen Thomas Trangust (na koncu je imel 43 obramb). Zmaji so nizali priložnosti, dvakrat zadeli okvir vrat, bili tudi sami pred vratarjem, zadeli pa niso vse do 35. minute, ko je iz bližine plošček v mrežo spravil kapetan Aleš Mušič. Le tri minute pozneje so domači kronali še številčno prednost, strelec je bil po lepi akciji Miha Zajc.



V zadnji tretjini so se gostje prebudili, postajali vse nevarnejši, obenem pa skušali z grobo igro spraviti tekmece iz tira. Domači niso izkoristili prednosti dveh igralcev, so pa zdržali brez prejetega gola do konca; v zadnji minuti so hokejisti Rittna zaigrali brez vratarja, toda prazen gol je izkoristil Mušič in potrdil zmago.

V četrtfinalu poleg tega para igrajo še Pustertal in Cortino, Salzburg in Lustenau ter Asiago in Sij Acroni Jesenice.

Tekme v četrtfinalu bodo še 20., 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Značke: hokej, olimpija, ahl

Članki iz rubrike