bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
1 19.01.2019 21:14:14

Jeseničani na tekmi preobratov zapravili zmago

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige na domačem ledu izgubili z ekipo Red Bull Juniors s 5:6 (0:0, 2:4, 3:2).

Jeseničani so na skorajda neverjeten način zapravili zmago proti ekipi, ki jih je v zadnjih 12 dneh vključno z današnjim obračunom premagala še tretjič. Dvoboj v Podmežakli so zaznamovali preobrati, a so imeli zadnjo besedo mladi Salzburžani in po 4:3 in 4:0 zmagali še s 6:5.

Kazalo je sicer precej slabo, saj so po črnih minutah v drugi tretjini domači zaostajali že z 1:4, čeprav je Luka Kalan zadel prvi na tekmi. A zadetek Philippa Paradiesa z igralcem več tik pred koncem druge tretjine je nakazal zasuk.


Ko so nato železarji prek Tadeja Čimžarja v 46. minuti znižali, prek Erica Panceta in Mihe Pesjaka pa v razmaku zgolj 37 sekund 58. minute povedli s 5:4, se je zdelo, da jim je uspelo dokončati preobrat in da bodo točke ostale v Podmežakli.

Toda mlada solnograška ekipa je pokazala, da ni po naključju pod vrhom lestvice: nepopustljivi gostje so najprej izenačili 39 sekund pred koncem, v eni zadnjih akcij na tekmi pa nato izkoristili nezbranost jeseniške obrambe in sedem sekund pred koncem še šestič premagali Žigo Kogovška.

Naslednja tekma slovenske prvake, ki v regionalnem tekmovanju ostajajo pri 46 točkah in na desetem mestu, čaka čez teden dni, ko bodo gostili Zell am See.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike