Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 01.12.2018 21:37:11

SŽ Olimpija uspešna v Milanu

www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v Milanu premagali domačo ekipo s 6:4 (3:0, 0:4, 3:0).

Ljubljančani v tej sezoni alpske lige nihajo, kar kažejo tudi serije izidov: po devetih zaporednih zmagah so izgubili štirikrat zaporedoma, zdaj pa so spet nanizali tri uspehe, kar jim prinaša začasno četrto meto na lestvici.

Nihanja pa so bila tudi v današnji tekmi. Začetek je kazal, da bodo imeli gostje lahko delo, saj so povedli v peti minuti, ko je zadel Gregor Koblar, prednost pa nato z zadetkoma Mihe Zajca v 11. in Žana Jezovška ob koncu prvega dela, ko so imeli na ledu celo igralca manj, povečali že na 3:0.


A so jo potem tudi hitro zapravili. V drugi tretjini, pred katero je v golu Žana Usa zamenjal Tilen Spreitzer, so domači v manj kot minuti med 32. in 33. dosegli dva gola, še dva pa potem med 38. in 40., tako da se je izid po dveh tretjinah nagnil na domačo stran.

Tako so morali Ljubljančani spet reševati točke, kar pa so nazadnje naredili uspešno. Začel je Aleš Kranjc, ki je izenačil v 49., kapetan Aleš Mušič je spet prinesel prednost z golom v 59. minuti, ko pa so domači tvegali brez vratarja, je prazna vrata zadel še Gal Koren in poskrbel, da so vse tri točke odšle v Slovenijo.

Olimpijo zdaj čaka dolg tekmovalni premor v regionalnem tekmovanju; v alpski ligi se namreč prilagajo tekmam svetovnega prvenstva do 20 let, tako da bodo slovenski podprvaki naslednjo tekmo igrali šele 19. decembra proti Salzburgu, 22. decembra pa bo že na sporedu zadnji letošnji derbi z Jeseničani.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike