Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.11.2018 23:12:47

Jeseničani iz krize s krepko zmago

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Zell am See z 12:2 (4:1, 4:1, 4:0).

Jeseniški hokejisti so se v zadnjem obdobju znašli v manjši krizi, ki pa so jo danes uspešno prebrodili in niz štirih porazov v alpski ligi zamenjali s prepričljivo zmago.

Državni prvaki so dolgo zaman iskali zmago v alpski ligi, med porazi je bil tudi tisti na najpomembnejšem obračunu s tradicionalnimi tekmeci iz Ljubljane, ki je tudi sprožil nekaj nezadovoljstva med najbolj gorečimi privrženci kluba.


A danes so bili lahko tudi ti zadovoljni z učinkovitostjo svojih hokejistov. Jeseničani so namreč premagali urok, ki jih je spremljal ob porazih, ter dodobra napolnili mrežo tekmecev.

Danes je bilo hitro jasno, da domači Zell am See ne bo imel možnosti. Izenačili so sicer na 1:1, a so Gašper Glavič z dvema zadetkoma, Philippe Paradise in Urban Sodja še v prvem delu poskrbeli za visoko vodstvo. Takšno je bilo potem tudi nadaljevanje, saj so gostje dosegli še po štiri gole v preostalih dveh tretjinah. Najbolj razpoložen je bil Paradise, ki je tekmo končal s petimi zadetki, Glavič se je ustavil pri treh, po en gol pa so dosegli še Nik Pem, Gašper Seršen in Patrik Rajsar.

Jeseničani so tako še pred reprezentančnim premorom, ko se bo naslednji teden slovenska izbrana vrsta merila na turnirju evropskega izziva v Belorusiji, končali črn niz, naslednja tekma v alpski ligi jih čaka 13. novembra v Lustenauu.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike