19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

bk
bk
0 09.07.2018 12:50:15

Znan spored lige AHL, to sezono 4 VEČNI DERBIJI, v sistemu tekmovanja VELIKA sprememba

Martin Metelko
Le nekaj dni več kot dva meseca še in začela se bo nova, tretja sezona lige AHL, v kateri bosta igrala najboljša slovenska kluba Sij Acroni Jesenice in Slovenske železnice Olimpija.

V soboto, 15. septembra, bodo padli prvi ploščki, za katere se bo tudi to sezono borilo 17 moštev. Novinec je Milano, ki bo nadomestil finančno obubožano Egno. V ligi bo sicer osem italijanskih, sedem avstrijskih in dva slovenska kluba. Prav za Milano pa bo v prihodnji sezoni zaigral zadnje sezone branilec SŽ Olimpije, Maks Selan.

Če je bilo lani že na sporedu rednega dela lige AHL šest večnih derbijev, pa bomo v letošnji izdaji v rednem delu spremljali štiri. Prvi je na sporedu 27. oktobra v Podmežakli, slab mesec kasneje, 25. novembra, bodo slovenski prvaki prvič obiskali Tivoli, tretji obračun večnih tekmecev bo »božični«, in sicer 22. decembra prav tako v Ljubljani, zadnjega pa bodo Jesenice gostile 12. februarja naslednje leto. Prva izida s teh tekem bosta štela tudi za državno prvenstvo.


Gorenjci bodo sicer sezono 15. septembra odprli v jeseniški dami, kjer bodo železarji drsali s Cortino, Ljubljančani pa se bodo najprej podali na pot s ciljem v Fassi.

Enako kot preteklo sezono bo v rednem delu tekmovanja, ki se bo končal 2. marca, vsak klub odigral 40 tekem, in sicer po sistemu vsak z vsakim po dvakrat, osem obračunov pa bo odigral znotraj svoje geografske skupine. Jesenice in Olimpija sta del regionalne skupine vzhod, v kateri so še Zell am See, Salzburg 2 in KAC Celovec 2.

Najpomembnejša novost pa je ta, da bo liga možnost uvrstitve v končnico ponudila večjemu številu ekip. Po rednem delu bo v drugi del sezone napredovalo 12 ekip, najboljše štiri bodo neposredno uvrščene v četrtfinale, klubi med med 5. in 12. mestom, po sistemu 5.–12., 6.–11., 7.–10.,8.–9., se bodo še enkrat udarili za preostala štiri mesta v končnici. Ta si bodo zagotovile ekipe, ki bodo v teh dvobojih prve prišle do dveh zmag. Četrtfinale se bo igral na štiri zmage, polfinale na tri, finale pa spet na štiri dobljene tekme.

Članki iz rubrike