Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.03.2018 22:18:45

Srhljivka se ni razpletla po jeseniških željah

Grega Wernig
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so izgubili četrto polfinalno tekmo alpske lige. V Podmežakli so po podaljšku klonili proti Rittnu z 2:3 (0:0, 2:0, 0:2; 0:1) in južnotirolska ekipa je skupno slavila s 3:1 v zmagah ter se uvrstila v finale. Za Jeseničane sta zadela Miha Logar (23.) in Gašper Glavič (36.).

V finalu že čaka Asiago, ki je v drugem polfinalnem paru s 3:0 v zmagah (5:4, 4:3 po podaljšku in 5:3) premagal Pustertal. Prva finalna tekma bo 2. aprila.

Jeseniški hokejisti so bili v težkem položaju, saj si niso smeli privoščiti poraza. Izgubili so namreč tretjo polfinalno tekmo v gosteh z 1:4, v soboto pa tudi domačo z 0:4, tako da so njihovi tekmeci izničili zaostanek po prvi tekmi, ko je bilo slovensko moštvo boljše s 4:3 po podaljšku. Ker v polfinalu alpske lige ekipe igrajo le na tri zmage, bi morebiten poraz pomenil konec mednarodne sezone.

A slovenski prvaki so na začetku pritisk zdržali, ni jih zmotila niti poškodba Tadeja Čimžarja, ki ga je na ogrevanju plošček zadel v glavo in so ga morali odpeljati na pregled v bolnišnico (pozneje se je pridružil soigralcem). Zdržali so tudi v prvi tretjini, v kateri so imeli gostje premoč in več strelov. Toda vratar Clarke Saunders se je izkazal, dobro je delovala tudi jeseniška obramba, v napadu pa domači niso izkoristili prve številčne prednosti.


Toda olajšanje je prišlo kmalu po začetku druge tretjine, ko je v polno zadel Miha Logar in napovedal drugačen scenarij kot na prejšnjih dveh tekmah. Domači niso popuščali, v tej tretjini so bili boljši tekmec, kar so dokazali tudi v 34. minuti, po drugi izključitvi na strani Rittna so potrebovali le 17 sekund, da so matirali Particka Killeena, po strelu Aleksandra Magovca je gostujoči vratar plošček le odbil, v mrežo pa ga je pospravil Gašper Glavič.

Toda vse, kar so zgradili, so železarji podrli v le nekaj minutah. V dveh minutah in pol zadnje tretjine med 50. in 53. so namreč dobili dva zadetka, pri prvem je Saunders spet le odbil plošček do strelca Oscarja Ahlströhma, pri drugem pa so pozabili na osamljenega Alexandra Freia. Izenačenje je dalo krila branilcem naslova, saj so bili do konca rednega dela boljši, Saunders pa je v zadnji minuti še preprečil zmagoviti zadetek.

V podaljšku so najprej domači zdržali številno prednost tekmecev, potem pa v 69. minuti dobili tretji gol. Sodniki so šli pogledat posnetek, potem pa drugi zadetek Freia na tekmi tudi potrdili, kar je pomenilo konec sezone v alpski ligi za slovenske prvake.

Zdaj se osredotočili še na domače tekmovanje, kjer jih v velikem finalu DP čaka tradicionalni tekmec iz Ljubljane, s katerim so sicer v četrtfinalu alpske lige opravili gladko s 4:0 v zmagah.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike