Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.03.2018 22:46:54

Jeseničani izgubili tretjo

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so izgubili tretjo polfinalno tekmo alpske lige proti Rittnu z 1:4 (0:2, 1:0, 0:2). Ritten zdaj vodi z 2:1 v zmagah. Ekipi igrata na tri zmage. Naslednja, morda že odločilna tekma bo v sredo na Jesenicah.

Za Jeseničane je zadel Luka Bašič (30.).

Finale alpske lige je za Jeseničane po današnji tekmi spet nekoliko bolj oddaljen. Po dobrem začetku polfinalnega niza, ko so prvo tekmo v gosteh po podaljšku dobili s 4:3, so namreč doživeli dva zaporedna poraza. V soboto v domači Podmežakli z 0:4, danes pa so v gosteh klonili z 1:4.

Za reševanje oziroma za podaljšanje upanja na finale morajo tako zdaj nujno dobiti naslednjo tekmo, ki jo bodo gostili v sredo ob 19. uri. Če bodo zmagali, bodo nato igrali odločilno peto tekmo v soboto v gosteh, sicer pa bodo končali sezono regionalnega tekmovanja.



Gostitelji so imeli spet terensko premoč in več strelov proti golu tekmeca, razen v drugi tretjini, ko so bili boljši železarji. A takrat so slovenski prvaki že morali loviti zaostanek iz prve tretjine; zadetka sta padla v deseti in 15. minuti in Jeseničani so imeli težko nalogo, da skušajo priti do preobrata.

Zadetek Luke Bašiča sredi tekme, ko je imela slovenska ekipa igralca več, je vzbudil kanček upanja. Toda sedem minut pred koncem je domača ekipa zadela še tretjič in ob koncu tekme so morali gostje vse staviti na napad. Iz gola so potegnili tudi vratarja Clarka Saundersa, kar pa so hokejisti Rittna izkoristili za zadnji zadetek in potrditev zmage s 4:1.

V drugem polfinalu se merita italijanska tekmeca Asiago in Pustertal, prvi dvoboj je s 5:4 dobil Asiago, drugega pa tudi s 4:3 po podaljšku.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike