Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.03.2018 21:11:01

Jeseniški hokejisti drugič v sezoni brez gola, Renon izenačil polfinale lige AHL

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so izgubili drugo polfinalno tekmo alpske lige. Proti Južnotirolski ekipi Ritten so v domači dvorani klonili z 0:4 (0:2, 0:1, 0:1). Izid v zmagah je zdaj izenačen na 1:1. Ekipi igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v ponedeljek na Južnem Tirolskem.

V prvi polfinalni tekmi alpske lige so v četrtek hokejisti Sija Acronija Jesenic v gosteh po podaljšku zmagali s 4:3. Uspeh je slovenskim prvakom ponudil priložnost, da bi se na domači tekmi že močno približali finalu, saj v polfinalu ekipe igrajo le na tri zmage, medtem ko so bile v četrtfinalu za napredovanje potrebne štiri.

A Ritten je v Podmežakli vrnil udarec. Pred številnimi privrženci železarjev, uvodni plošček je vrgel paraolimpijec Jernej Slivnik, so gostje hitro pokazali, da jih zanima le revanša za četrtkov poraz. Povedli so po golu Thomasa Spinella, ki je odbiti plošček spravil v gol v deveti minuti, po nasprotnem napadu pa je vodstvo še v prvem delu povišal Daniel Tudin.


Jeseničani so v drugem delu imeli več priložnosti in bili več pred vrati tekmecev, zadeli pa niso, najbližje je bil Luka Kalan, ki je stresel okvir gola. Na drugi strani so nasprotniki še povišali prednost, tretji zadetek Rittna so sicer sodniki priznali šele po ogledu posnetka.

Podobno je bilo v zadnji tretjini. Domači so si prizadevali priti vsaj do gola priključka, toda vratar Patrick Killeen ni klonil. Pred koncem tekme so nato gostje potrdili zmago, ko se je plošček od enega domačih igralcev odbil v mrežo Clarka Saundersa za končnih 0:4.

V drugem polfinalu se merita italijanska tekmeca Asiago in Pustertal, prvi dvoboj je s 5:4 dobil Asiago.

Galerija
Značke: hokej, sta, jesenice, ahl

Članki iz rubrike