Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
22.10.2024 09:13:44
Deli članek:

Senzacija: Lindsey Vonn bo startala že na sobotnem veleslalomu v Söldnu?

Profimedia

Ta konec tedna se začenja 59. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Kot je že tradicija, bosta prvi tekmi, ženski in moški veleslalom, na sporedu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Slovenija bo imela na teh dveh tekmah štiri predstavnike. V soboto bodo na ženski tekmi nastopile Neja Dvornik, Ana Bucik Jogan in Andreja Slokar, v nedeljo pa na moški tekmi seveda eden najboljših veleslalomistov na svetu zadnjih let Žan Kranjec. 

V središču pozornosti pa nista lanska junaka svetovnega pokala, Švicarja Marco Odermatt in Lara Gut-Behrami, ampak tisti, ki se želijo vrniti na tekme svetovnega pokala. Jasno je, da bo štrene pri vrhu spet mešal nekdaj Norvežan in zdaj Brazilec Lucah Braathen Pinheiro. Veliko vprašanje je, če bo nastopil veliki Marcel Hirscher, v zadnjem času pa se na veliko govori o vrnitvi ameriške legende Lindsey Vonn. V današnji Jutranji športni zgodbi na Valu 202 je Igor Tominec namignil, da bi Lindsey utegnila startati že v soboto na ženskem veleslalomu: (citiramo) "V zadnjih dneh so vse glasnejše govorice, da naj bi se v Söldnu na startu pojavila tudi Lindsey Vonn. Organizatorji uvodne preizkušnje so poslali sporočilo, da je zmagovalka 82. tekem za svetovni pokal za soboto prijavljena; da po petih letih in operaciji kolena spet nastopi v najmočnejši konkurenci."

Seveda smo vse skupaj preverili s klicem pod ledenik Rettenbach. Pogovarjali smo se s prijazno Anno Pircher, ki je v Söldnu vodja odnosov z mediji. Rade volje nam je odgovorila na vprašanje, ali bo legendarna Američanka res startala na sobotnem veleslalomu. "Lindsey je pretekli teden trenirala tu v Söldnu, ne vem pa, če je v tem trenutku tudi v našem kraju. In nimam informacije, da bi bila prijavljena za veleslalomsko tekmo, tako da ne morem reči, ali bo startala na tekmi svetovnega pokala ali ne," je pojasnila Anna. 

No, to je bil odgovor, ki pušča vsa vrata odprta. Bi pa bilo res zanimivo in seveda presenetljivo, če bi Lindsey v soboto startala na prvem veleslalomu sezone s številko 31.