Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
15.10.2024 11:09:36
Deli članek:

Tega ni storila še nikoli. Mikaela Shiffrin osupnila Ameriko s svojo izjavo.

Profimedia

Najboljša smučarka vseh časov, Američanka Mikaela Shiffrin, je po izboru revije Time Magazin med stotimi najbolj vplivnimi ljudmi na svetu.

In zato njene besede nekaj veljajo oziroma ji ljudje verjamejo in jo poslušajo. Zdaj pa je storila nekaj, kar pri njej zagotovo nismo vajeni, še manj pa so tega vajeni Američani. 

Čez tri tedne bodo v ZDA ene najbolj pričakovanih predsedniških volitev, ko se bosta pomerila Donald Trump (78 let) in Kamala Harris (59 let).  
In predsedniške volitve zadevajo tudi športnike. Precej nenavadno pa je, da se je Mikaela javno izjasnila kako bo volila. Shiffrinova se javno zavzema za pravice žensk in se zavzema za to, da bi na volišča odšli tudi mladi. "Morali bi sami odločati in oblikovati svojo prihodnost," je dejala Mikaela za Sonntags Zeitung in dejala, da ne razume nekaterih športnikov: "Ko športniki rečejo, da jim ni mar za nič drugega kot za športne rezultate, tega ne razumem. Mislim, da bi se ljudje morali zavedati kaj rečejo." Pri avstrijskem Kleine Zeitungu pa so jo tudi vprašali, koga naj po njenem mnenju volijo Američani na bližnjih volitvah. "Nočem govoriti ljudem koga naj volijo, saj ima vsak svoje mnenje," je dejala Mikaela, potem pa izjavila nekaj, kar doslej ni še nikoli. In ta izjava je v ZDA močno odmevala. "Med kandidatoma za te predsedniške volitve mi je ljubša žensko možnost," se je Mikaela postavila na stran demokratske kandidatke Harrisove. Zaveda pa se, da ne bodo in niso vsi zadovoljni, ker je na glas povedala svoje mnenje in, da se je zaradi tega soočila tudi s sovražnimi odzivi. "Vsakič, ko športnik pove svoje mnenje o nečem drugem kot o športu, dobi nazaj naj raje zapre usta. Sama se najraje temu smejim, saj drugače res ne moreš storiti ničesar."

Mikaela se je naučila, da je najbolj pomembno, da je dobro z ljudmi, ki so ji blizu. "Če bi mi bilo dovoljeno, da samo smučam in nič drugega, potem bi se moje življenje zelo hitro končalo," je zaključila.