Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
20.09.2024 13:01:30
Deli članek:

Vzpodbudno: Ni skakalcev, ni panike. Niki Prevc je na vrhu družbo delala 16-letna Slovenka.

Sašo Bizjak

Na prologu pred tekmama poletne velike nagrade v romunskem Rasnovu sta se dvojne zmage razveselili Nika Prevc in Tina Erzar.

Res je, da gre za poletno veliko nagrado, ki v smučarskih skokih pomeni bolj malo. Res je tudi, da je šlo le za prolog, v katerem ne izpade nobena od skakalk in služi bolj kot spoznavanje z napravo, ker na startni listi ni dovolj tekmovalk, da bi izpeljali kvalifikacije. In prav tako je res, da velika večina najboljših skakalk ni odpotovalo v Romunijo, tako kot to na primer niso storili niti slovenski skakalci pod vodstvom Roberta Hrgote. 

A vseeno je zmaga Nike Prevc in drugo mesto Tine Erzar vzpodbuden znak, da se stvari pri skakalkah tudi pod vodstvom Jurija Tepeša, ki je ekipo po prejšnji sezoni prevzel od Zorana Zupančiča, obračajo navzgor. Zmagovalka skupnega seštevka v minuli sezoni očitno ni izgubila svojih občutkov in je s skokom do 97 metrov zasedla prvo mesto. Najbolj pa se ji je približala mladinska svetovna prvakinja iz lanske sezone, komaj 16-letna Erzarjeva. Na šesto mesto se je uvrstila Ema Klinec, nastopile pa so še Ajda Košnjek, Taja Bodlaj in Jerica Jesenko, ki so se zvrstile med 28. in 32. mestom. 

Tekmi v Romuniji bosta na sporedu jutri in v nedeljo, prva ob 10.15, druga pa ob 10.30.